Antena Meniu Search
x

Video Actorul Cristian Şofron, cinci decenii de teatru şi film: "Am fost un om norocos"

L-am avut alături de noi, la Observator, pe actorul Cristian Şofron. Sau Mihu, aşa cum îl cunoaşte toată lumea din cel mai cunoscut rol al său - marinarul din Toate pânzele sus. La 9 ani le dădea replica lui George Constantin, Alexandru Repan sau Ștefan Iordache pe scena "Nottara-ului". Iar la 10 ani deja filma primul său rol important din carieră - băiatul orfan din filmul "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte", în regia lui Sergiu Nicolaescu. 

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 15:11

Vezi și

Copil fiind, Cristian Şofron a debutat alături de nimeni altul decât Amza Pellea. A fost o şansă uriaşă. Încă de la primele replici, marele actor l-a luat sub aripa lui iar apoi l-a îndrumat pe aproape toată perioada filmărilor. La fel de importantă a fost apoi şi întâlnirea cu Sergiu Nicolaescu. 

La 18 ani, actorul a fost distribuit într-unul dintre cele mai iubite şi vizionate seriale româneşti - Toate pânzele sus!. Cristian Şofron şi-a trăit astfel adolescenţa înconjurat de mari actori ca Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sebastian Papaiani sau Jean Constantin. Puţini sunt cei care ştiu că, pentru rolul vieţii lui - tânărul marinar Mihu - Cristian Şofron a concurat cu actorul Hotaţiu Mălăele.  

"Am fost un om norocos. Faptul că am deschis ochii în aceasă lume având atâţia mari actori lângă mine, a lăsat urme în destinul meu şi nu doar în cel artistic. Am trăit printre ei, am mâncat cu ei, am râs cu ei. Am avut şi momente de tristeţe împreună şi lucrul ăsta nu avea cum să treacă fără să lase urme", a declarat Cristian Şofron.

Cristian Şofron, o viaţă dedicată teatrului şi filmului

Pe acelaşi subiect

Aşadar, o viaţă întreagă dedicată exclusiv teatrului şi filmului. Astăzi, la mai bine de 50 de ani de la primul lui contact cu scena şi publicul, Cristian Şofron este la cârma Teatrului Stela Popescu. Şi cu această ocazie, vă face şi o invitaţie la spectacol. Marţi şi miercuri seară de la ora 19, la Teatrul Stela Popescu, este pusă în scenă o piesă specială, cu un text dur.

"Eu cred că va fi un spectacol-eveniment pentru Bucureşti şi pentru ţara noastră. E un spectacol după textul EQUUS, al lui Peter Shaffer, montat de unul dintre cei mai importanţi regizori ai noştri, Victor Ioan Frunză. Un mare regizor, care a considerat oportun pentru cariera lui să se aplece şi asupra teatrului nostru, atât de tânăr.

Este primul spectacol pe care îl coordonez, încercând să îi dau acestui teatru un stil mai clar, o zonă în care să ne desfăşurăm cât mai bine. Scenografia este semnată de Adriana Grand", a declarat Cristian Şofron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Actorul Cristian Şofron, cinci decenii de teatru şi film: "Am fost un om norocos"