Antena Meniu Search
x

Larisa Iordache concurează marţi, 3 august, în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice 2020

Larisa Iordache, una dintre cele mai galonate gimnaste din istoria României, îşi încearcă norocul, marţi, în finala la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 08:39

Larisa Iordache a trecut prin momente extrem de dificile înainte de finala de la Jocurile Olimpice
Larisa Iordache a trecut prin momente extrem de dificile înainte de finala de la Jocurile Olimpice - Profimedia
  • Larisa Iordache este una dintre ultimele şanse ale României de a mai prinde o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Este, practic, una dintre ultimele şanse ale României de a mai prinde o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă rămâne de văzut cum poate trece Larisa Iordache peste durerile de la picior astfel încât să se implice în lupta pentru podium.

În ciuda palmaresului impozant, ar fi doar a doua medalie olimpică obţinută de Larisa Iordache, sportivă care şi-a mai trecut în cont un bronz, cu echipa, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. În schimb, Larisa are patru medalii obţinute la Campionatul Mondial, două de argint şi două de bronz, şi 16 medalii obţinute la Campionatul European, respectiv şapte medalii de aur, şapte medalii de argint şi două medalii de bronz.

Larisa Iordache în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice 2020. Concursul are loc pe 3 august de la ora 11:48

Finala de la bârnă, în care este implicată Larisa Iordache, ar urma să înceapă la ora 11.48, ora României. Este ultima finală din concursul feminin de gimnastică artistică şi se anunţă o luptă extrem de strânsă în condiţiile în care americanca Simone Biles, şi ea cu probleme de sănătate, a anunţat că încearcă să treacă peste momentele dificile şi să-şi treacă în cont o nouă medalie.

Pe lângă Larisa Iordache şi Simone Biles, principalul punct de atracţie al finalei de la bârnă îl reprezintă chinezoaicele Guan Chenchen şi Tang Xijing, însă nu trebuie scăpate din atenţie americanca Sunisa Lee, proaspătă campioană olimpică la individual compus, sau canadianca Ellie Black.

Ce şanse are Larisa Iordache la o medalie

Larisa Iordache a fost a patra în calificările de la bârnă, la mică distanţă de ocupantele locurilor 2 şi 3, chinezoaica Tang Xijing, respectiv americanca Sunisa Lee, astfel că Larisa Iordache s-ar putea implica cu şanse reale în lupta pentru podium.

Totuşi, totul ţine de modul în care Larisa reuşeşte să treacă peste durerile avute la picior. Larisa Iordache este obligată să strângă din dinţi şi să treacă peste un mare hop în drumul spre medalii, însă un loc pe podium ar fi răsplata pentru modul în care Larisa a luptat să treacă peste multe momente dificile în ultimul an. Vă reamintim că ea a fost infectată cu noul Covid, a suferit o infecţie la rinichi, a avut mai multe accidentări, iar de curând şi-a pierdut şi mama.

Cine sunt principalele favorite in finala de la barna la Jocurile Olimice 2020

Marea favorită a finalei de la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo este chinezoaica Guang Chenchen. Sportiva de 16 ani a dominat calificările de o manieră categorică şi nimic nu pare să-i stea în cale în drumul spre titlul olimpic. 

În schimb, de la locul 2 în jos lupta pare să fie una extrem de echilibrată, diferenţele dintre sportive fiind extrem de mici în calificări. Americancele Sunisa Lee şi Simone Biles, românca Larisa Iordache, canadianca Ellie Black, brazilianca Flavia Saraiva, chinezoaica Tang Xijing şi Vladislava Urazova, reprezentanta Comitetului Olimpic Rus, sunt celelalte şapte finaliste de la bârnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Larisa Iordache concurează marţi, 3 august, în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice 2020