Antena Meniu Search
x

Video Proteste la Jocurile Olimpice, după scandalul sexualizării în sport. "Vrem să schimbăm regulamentul"

Scandalul bikinilor pune stăpânire pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, după protestul gimnastelor din Gemania faţă de sexualizarea din sport. Ele au intrat în sala de concurs într-un costum care le acoperea tot corpul. În urma gestului lor, mai multe televiziuni au anunţat că nu vor mai insista în timpul transmisiunilor pe echipamentul sportivilor.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 20:42

Vezi și

Gimnastele germane au intrat în sală îmbărcate din cap până-n picioare. A fost modul în care, spun sportivele, vor să protesteze faţă de sexualizarea în sport şi să promoveze libertatea femeilor de a alege să poarte ceea ce le face să se simtă confortabil. "Este bine că acum toată lumea discută de asta. Vreau ca toate femeile, indiferent de disciplina sportivă, să poată decidă singure ce costum să poarte", a spus gimnasta Elisabeth Seitz.

Un protest similar a avut loc săptămâna trecută şi la Campionatul European de Handbal pe plajă, unde naţionala norvegiei a decis să intre pe teren în şort şi nu în bikini.  Gestul lor a fost taxat imedait de Federaţia Europeană de Handbal, care le-a amendat pe sportive cu 1500 de euro pentru că au încălcat regulamentul în ce priveşte ţinuta din concurs "Am vrut să transmitem un mesaj. Acela că vrem să schimbăm regulamentul", a menţionat Julie Berg, o handbalistă din Norvegia.

Cântăreaţa Pink sprijină iniţiativa sportivelor

Impresionată de atitudinea sportivelor, celebra artistă Pink s-a oferit să plătească amenda primită de handbalistele din Norvegia.  Alte sportive spun însă că nu le deranjează să poarte bikini, pentru că se simt mai confortabil aşa în timpul meciurulor, deoarece în echipamentele care acoperă mai mult din corp intră nisip şi le deranjează în timpul jocului. 

Astfel de proteste s-au înmulţit în ultimii ani, după ce au ieşit la iveală sute de cazuri de abuz sexual la care au fost supuse sportivele de antrenori sau alţi membri ai staffului. "Sunt foarte mândră de echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei, pentru că a protestat împotriva regulilor extrem de sexiste în ce priveşte uniforma lor. Federația Europeană de Handbal ar trebui amendată pentru sexism. Foarte bine, fetelor!", a scris Pink pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Proteste la Jocurile Olimpice, după scandalul sexualizării în sport. "Vrem să schimbăm regulamentul"