Antena Meniu Search
x

Sportiva din Belarus ameninţată cu repatrierea forţată după ce şi-a criticat antrenorii, cazată în siguranţă la un hotel din Tokyo

Krisţina Ţimanouskaia, una dintre reprezentantele Belarusului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se află în mijlocul unui scandal de proporţii, după ce şi-a criticat antrenorii.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 10:58

Sportiva din Belarus a anunţat că se teme de regimul din ţara natală
Sportiva din Belarus a anunţat că se teme de regimul din ţara natală - Profimedia
  • Sportiva din Belarus a concurat la atletism.

Spiritele s-au încins după ce sportiva a declarat că a fost forţată să facă parte din echipa de atletism pregătită pentru proba de 4x400 de metri, după ce alte două sportive au fost retrase pentru că nu au realizat numărul suficient de controale antidoping.

Conform news.ro, ulterior, Ţimanouskaia a precizat că se teme de o repatriere forţată în Belarus, dar şi de faptul că din momentul în care se întoarce în ţara natală ar putea ajunge la închisoare.

Au apărut inclusiv informaţii despre o posibilă dispariţie a sportivei, însă reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic au dat asigurări, luni dimineaţa, că sportiva este bine, fiind cazată la un hotel din apropierea unui aeroport din Tokyo.

Sportiva din Belarus ar putea cere azil într-o ţară din Uniunea Europeană

"Am vorbit, duminică seară, cu sportiva din Belarus. Ea ne-a asigurat că se simte în siguranţă. A petrecut noaptea într-un hotel de la aeroportul Tokyo Haneda", a fost mesajul transmis de Mark Adams, director de comunicare al CIO.

Acesta a mai precizat că discuţiile cu sportiva din Belarus urmează să fie reluate în cursul zilei de luni, pentru a se afla ce are de gând aceasta să facă. Deocamdată nu a fost confirmată ipoteza care anunţa că Ţimanouskaia ar urma să solicite azil într-o ţară din Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Sportiva din Belarus ameninţată cu repatrierea forţată după ce şi-a criticat antrenorii, cazată în siguranţă la un hotel din Tokyo