Antena Meniu Search
x

Un judoka din Algeria a fost descalificat de la JO, după ce a refuzat să concureze împotriva sportivului israelian

Un judoka algerian și antrenorul său au fost descalificaţi de la Jocurile Olimpice și suspendați de comisia internațională a judoului, pentru că au refuzat să concureze împotriva unui sportiv israelian, săptămâna aceasta.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.07.2021, 17:54

Jucătorul a fost descalificat din competiţie
Jucătorul a fost descalificat din competiţie - Profimedia

Sportivul, Fethi Nourine, în vârstă de 30 de ani, a invocat sprijinul său pentru palestinieni drept motiv pentru care s-a retras dintr-un potențial meci pe care ar fi trebuit să îl dispute cu sportivul israelian: "Poziția mea este consecventă în ceea ce privește problema Palestinei și resping normalizarea acesteia, dacă acest lucru mă costă absența de la Jocurile Olimpice, atunci, Dumnezeu va compensa", a spus Nourine, potrivit New York Post.

Comitetul executiv al Federației Internaționale de Judo (IJF) a anunțat sâmbătă că i-a suspendat temporar atât pe Nourine, cât și pe antrenorul Amar Benikhlef, în urma refuzului de a concura în meciul de la începutul acestei săptămâni. Federația a mai spus că şi Comitetul Olimpic Algerian a retras acreditarea atât pentru sportiv, cât și pentru antrenor și că vor fi trimişi acasă, „aplicându-le sancțiuni în consecință”, Pentru moment, oficialii nu au detaliat aceste sancțiuni.

"IJF are o politică strictă de nediscriminare, promovând solidaritatea ca principiu cheie, întărit de valorile judo. Sportul judo se bazează pe un cod moral puternic, inclusiv respectul și prietenia, pentru a încuraja solidaritatea și nu vom tolera nicio discriminare, deoarece este împotriva valorilor și principiilor esențiale ale sportului nostru”, a declarat grupul într-un comunicat.

Nourine, care concura la Jocurile Olimpice în divizia de greutate de 161 de kilograme, era programat să-l înfrunte luni pe Mohamed Abdalrasool din Sudan, în primul său atac, cu posibilitatea de a lupta marți împotriva israelianului Botbul. Nourine a mai refuzat şi în trecut să se confrunte cu Botbul, după ce s-a retras și din campionatele mondiale din 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Un judoka din Algeria a fost descalificat de la JO, după ce a refuzat să concureze împotriva sportivului israelian