Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Accidentul din Pantelimon. Pasagerul din dreapta care i-a dat maşina minorului, acuzat de moartea băieţelului şi rănirea surorii lui

Tânărul care i-a încredinţat autoturismul minorului care a provocat accidentul din parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Bucureşti a fost pus sub acuzare pentru infracţiuni de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 15:30

Procurorii care l-au inculpat pe bărbatul major aflat pe scaunul din dreapta şoferului susţin că acesta cunoştea faptul adolescentul că nu posedă permis de conducere şi că se află sub influenţa protoxidului de azot, iar în acest fel ”a prevăzut că acţiunile sale pot avea drept consecinţă uciderea sau rănirea gravă a unor persoane, însă a sperat fără temei că acest rezultat nu se va produce”.

De ce este acuzat tânărul care i-a încredinţat maşina

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, extinderea acţiunii penale faţă tânărul major care i-a încredinţat autoturismul autorului accidentului produs în luna iulie, în parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Capitală. Acesta este inculpat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Articolul continuă după reclamă

”În sarcina acestuia s-a reţinut că la data de 28.07.2024, la ora 19.30, i-a încredinţat autoturismul inculpatului minor, despre care cunoştea faptul că nu posedă permis de conducere şi că se află sub influenţa protoxidului de azot, în vederea conducerii pe aleea de acces a parcării Parcului Pantelimon, situată paralel cu şos. Gării Căţelu, din mun. Bucureşti, Sector 3, în proximitatea intrării în parc, într-o zonă circulată şi de pietoni, după care, aflându-se pe scaunul din partea dreapta-faţă, l-a însoţit pe acesta în timp ce a condus autoturismul pe o distanţă de cca. 145 de metri, cel din urmă pierzând controlul asupra direcţiei de mers şi astfel lovindu-i pe cei doi minori, cu consecinţa decesului minorului în vârstă de 9 ani şi a vătămării corporale grave a minorei de 7 ani”, transmite, miercuri, Parchetul.

Procurrii arată că, ”acţionând în acest fel, inculpatul major a prevăzut că acţiunile sale pot avea drept consecinţă uciderea sau rănirea gravă a unor persoane, însă a sperat fără temei că acest rezultat nu se va produce”. 

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri şi Brigada Rutieră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Justiţie » Accidentul din Pantelimon. Pasagerul din dreapta care i-a dat maşina minorului, acuzat de moartea băieţelului şi rănirea surorii lui