Antena Meniu Search
x

Video CCR declară neconstituțională întreruperea termenului de prescripție. Cine beneficiază de această decizie

Judecătorii de la CCR au declarat neconstituțional un articol din Codul Penal prin care procurorii puteau să întrerupă oricând cursul prescripției prin administrarea de noi probe.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 08:19

Vezi și

Prin decizia de joi CCR obligă Parlamentul ca, în termen de 45 de zile, să spună clar ce acte ale procurorilor pot întrerupe prescripţia. Aceste modificări ar fi trebuit să fie făcute încă din 2018, spune CCR, care a mai dat o decizie atunci, în acest sens.

Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor

Potrivit specialiştilor în drept penal, decizia de joi a CCR ar putea duce la achitări în cazul multor procese care au trenat ani de zile şi unde faptele riscă acum să se prescrie. Altfel spus, procesul se închide pentru că a trecut o perioadă mult prea mare de timp în interiorul căreia justiția nu a reușit să pronunțe o soluție.

Curtea a fost sesizată în acest caz de către omul de afaceri Adrian Mititelu, în dosarul în care a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » CCR declară neconstituțională întreruperea termenului de prescripție. Cine beneficiază de această decizie