Antena Meniu Search
x

Foto Cinci bărbaţi, prinşi în timp ce vindeau 4400 de flacoane cu insecticid toxic pe o stradă din Timişoara. Valoarea capturii, peste un milion de euro

Cinci bărbaţi sunt bănuiţi de trafic de substanţe toxice după ce au fost prinşi încercând să vândă peste 4400 de flacoane de insecticid pe o stradă din Timişoara. Unul dintre suspecţi, un bărbat de 51 de ani a fost arestat. Valoarea flacoanelor furate din Italia ajung pe piaţa la suma de peste un milion de euro, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 09:59

”La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, în cadrul unei acţiuni comune transfrontaliere şi în urma informaţilor obţinute cu sprijinul Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), au desfăşurat activităţi specifice în vederea prinderii în flagrant delict a mai multor persoane, care ar fi încercat să comercializeze 4.420 de flacoane de substanţe toxice (insecticid). Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut. În fapt, la data de 6 iunie 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş au depistat în trafic, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timişoara, un autoturism şi o autoutilitară, în care se aflau 5 barbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice”, anunţă joi IGPR.

Flacoanele erau furate din Italia încă din luna martie

În urma controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei, au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conţinând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanţe toxice, produsele fiind oferite spre vânzare la preţul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia valoarea de piaţă a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro.

Cele 5 persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, pentru audierii. Cele 4.420 de flacoane care conţineau insecticid au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, autoutilitara a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor. Un mandat de percheziţie domiciliară a fost pus în executare la data de 6 iunie, în municipiul Arad.

Pe acelaşi subiect

”În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin”, precizează IGPR.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu autorităţile judiciare din Italia, vor continua cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor 5 persoane şi luării măsurilor legale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Cinci bărbaţi, prinşi în timp ce vindeau 4400 de flacoane cu insecticid toxic pe o stradă din Timişoara. Valoarea capturii, peste un milion de euro