Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt judecătoarele care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de pedeapsă. Fiul şefului LPF l-a ucis pe Daniel Vicol conducând beat, drogat şi cu 160 km/h

Părinţii tânărului ucis cu maşina de Mario Iorgulescu sunt şocaţi de decizia instanţei supreme de a-i anula condamnarea de aproape 14 ani de închisoare. Refugiat in italia de multi ani si consioderat fugar, din acest moment fiul actualului şef al Ligi Profesioniste de Fotbal poate să plece oriunde pentru ca nu mai are mandat de urmărire internaţională.

de Denisa Dicu

la 21.06.2024 , 20:06

3 magistrați au făcut parte din completul de judecată care a anulat sentința Curții de Apel București prin care fiul lui Gino Iorgulescu trebuia să execute 13 ani și 8 luni de închisoare. Surse judiciare spun că  judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas au fost cele care au susținut că dosarul trebuie rejudecat, în timp ce magistratul Dan Andrei Ene a avut o opinie separată și a considerat că Mario Iorgulescu trebuie să ispășească pedeapsa.

Decizia casării sentinţei a starnit uimire şi la vârful Guvernului

La aproape 5 ani de la accidentul care a avut loc aici, pe Soseaua Chitilei, judecatorii de la Curtea Suprema au admis recursul in casatie depus de Mario Iorgulescu. Apararea s-a bazat pe doua aspecte: schimbarea incadrarii juridice a faptei de la omor la ucidere din culpă și lipsa de discernamant. Chiar daca instanta de fond a decis ca Mario Iorgulescu era constient de accidentul pe care l-a provocat, avocatul sau a depus înscrisuri din Italia care atesta ca acesta se confrunta cu probleme psihice.

Vezi și

"Exista inscrisuri care nu provin doar de la medicii care se ocupa de starea lui de sanatate, ci provin de la experti italieni, de instante italiene care atesta situatia lui medicala. Un accident rutier, in esenta, nu poate fi considerat omor. Si aici exista practica judiciara numeroasa la nivelul instantelor din Romania si la cele mici si la cele mai mari care ne dau noua dreptate", a declarat Virgil Boglea, avocat Mario Iorgulescu. Durerea familiei lui Daniel, tânărul omorât în accidentul din 2019, este cu atât mai mare, încât două instanțe l-au găsit vinovat pe Mario Iorgulescu și l-au trimis după gratii. Părinţii au transmis Observator prin avocat că sunt şocaţi dar că nu vor să facă deocamdată declaraţii. Apărătorul familiei spune că aşteaptă motivarea instanţei supreme şi fixarea unui termen la Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia casării sentinţei a starnit uimire şi la vârful Guvernului. Potrivit surselor Observator, prim-ministrul a cerut o opinie din partea unor juriști privind verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justiție. "Atunci cand te urci beat la volan, drogat, mergi cu viteza excesiva si ai un comportament iresponsabil, nu poti sa mai vorbesti despre ucidere din culpa, ci despre omor sau omor calificat. El nu mai are acest mandat de executare al pedepsei, fiind casata solutia instantei de apel, iar in ipoteza in care el ar vrea sa plece sau sa faca orice alt demers, ar putea sa o faca", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Accidentul mortal provocat de Mario Iorgulescu a avut loc pe 8 septembrie 2019. Deşi băuse mult şi consumase cocaină, circula la intrarea în Bucureşti cu o viteză de 160 de kilometri pe oră. Când a ajuns pe Şoseaua Chitilei, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a intrat pe contrasens şi a intrat în plin în maşina condusă de Daniel Vicol, care a murit pe loc în urma impactului. Rezultatele toxicologice de la acea vreme arătau că băiatul lui Gino Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 la mie. Analizele au fost însă contestate de avocatul său pentru că spitalul Elias nu ar fi fost acreditat pentru prelevarea de probe biologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Justitie » Cine sunt judecătoarele care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de pedeapsă. Fiul şefului LPF l-a ucis pe Daniel Vicol conducând beat, drogat şi cu 160 km/h