Antena Meniu Search
x

Deputatul Cosmin Şandru, trimis în judecată după ce ar fi oferit mită unui parlamentar AUR, pentru a vota împotriva moţiunii de cenzură

Deputatul liberal Cosmin Şandru a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

de Redactia Observator

la 22.12.2021, 16:12

Deputatul Cosmin Şandru ar fi încercat să ofere mită unui parlamentar AUR
Deputatul Cosmin Şandru ar fi încercat să ofere mită unui parlamentar AUR - Facebook Cosmin Sandru

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat pe 14 octombrie că a început urmărirea penală a deputatului liberal Cosmin Şandru şi a directorului STP Timişoara, Nicolae-Florin Bitea, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar acum cei doi au fost trimişi în judecată.

Liderul AUR, George Simion, a prezentat înaintea votului de la moţiunea de cenzură împotriva guvernuluu Cîţu o înregistrare prin care aceştia ar fi încercat să convingă un membru AUR, pe Ciprian Titi Stoica, să nu voteze moţiunea.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României şi BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită”, a transmis, miercuri, DNA.  

Cum au încercat Şandru şi Bitea să mituiască parlamentarul AUR

Pe acelaşi subiect

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Deputatul Cosmin Şandru, trimis în judecată după ce ar fi oferit mită unui parlamentar AUR, pentru a vota împotriva moţiunii de cenzură