Antena Meniu Search
x

DNA a început urmărirea penală a deputatului PNL care ar fi oferit mită unui parlamentar AUR, pentru a vota împotriva moţiunii de cenzură

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a început urmărirea penală a deputatului liberal Cosmin Şandru şi a directorului STP Timişoara, Nicolae-Florin Bitea, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Liderul AUR, George Simion, a prezentat înaintea votului de la moţiunea de cenzură o înregistrare prin care aceştia ar fi încercat să convingă un membru AUR, pe Ciprian Titi Stoica, să nu voteze moţiunea.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 14.10.2021, 14:35

Cosmin Şandru alături de Florin Cîţu făcând semnul victoriei
Cosmin Şandru ar fi încercat să mituiască un membru AUR să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîţu - Facebook Cosmin Sandru

George Simion a anunţat înaintea moţiunii de cenzură că parlamentarii PNL au încercat să mituiască membrii AUR să nu voteze. Liderul AUR a prezentt înregistrări audio-video în acest sens şi anunţase că a sesizat DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat azi că a început urmărirea penală împotriva deputatului Şandru Cosmin şi a directorului Societăţii de Transport Public Timişoara, Bitea Nicolae-Florin. 

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Cosmin Şandru şi Nicolae Bitea, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită", spune DNA într-un comunicat de presă.

Cum au încercat Şandru şi Bitea să mituiască parlamentarul AUR

Pe acelaşi subiect

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » DNA a început urmărirea penală a deputatului PNL care ar fi oferit mită unui parlamentar AUR, pentru a vota împotriva moţiunii de cenzură