Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Detalii de la audierea pentru eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea. Avocată: "Are loc de muncă asigurat şi casă unde să locuiască"

Liviu Dragnea rămâne după gratii şi de Paşte. Instanţa a respins cererea de eliberare condiţionată a fostului lider PSD chiar dacă şi-a plătit prejudiciul şi are aviz favorabil de la penitenciar.

de Bianca Iacob

la 29.04.2021 , 17:15

Fostul lider politic a vorbit în faţa instanţei, dar nu a avut prea multe argumente. El a spus că a stat destul timp în închisoare şi nu reprezintă un pericol social.

Ce a spus Liviu Dragnea la audierea de eliberare condiţionată

Bianca Iacob, reporter Observator: "Liviu Dragnea nu a avut foarte multe argumente în faţa Instanţei, citez "Cred că am stat suficient timp în închisoare şi nu reprezint un pericol social". Şedinţa de judecată a avut loc astăzi prin video conferinţă, aşa că Liviu Dragnea a vorbit direct de la Penitenciarul Rahova prin intermediul unei camere. A fost destul de lejer îmbrăcat, cu masa la gură şi ochelarii pe nas, asculta ce se discută în sală, ce motive invocă apărătorul lui, dar şi ce spune propcurorul DNA. Spune avocata lui Liviu Dragnea că este pregătit să se integreze în societate, având un loc de muncă asigurat după ce va fi eliberat, dar şi o casă unde să locuiască. Procurorul DNA spunea că nu a dat dovadă de îndreptare în Penitenciar şi că nu este oportună eliberarea acestuia. Decizia de astăzi amână eliberarea lui Liviu Dragnea. Nu este una definitivă, însă. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti vor fi cei care vor decide dacă Liviu Dragnea va fi un om liber sau nu"

Vezi și

Cererea lui Liviu Dragnea de punere în libertate a fost respinsă marţi ca neîntemeiată de Judecătoria Sectorului 5. Decizia nu e definitivă, putând fi contestată. Dragnea ar mai putea face o cerere similară în 27 iunie.

"Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2  C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Justiţie » Detalii de la audierea pentru eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea. Avocată: "Are loc de muncă asigurat şi casă unde să locuiască"