Antena Meniu Search
x

Din ce în ce mai mulți șoferi, prinși drogați sau băuți la volan. Doar în Capitală, poliţiştii au reţinut 13 permise

Din ce în ce mai mulţi şoferi se urcă drogaţi sau băuţi la volan! Ignoră riscurile la care se expun şi tragediile pe care le-ar putea provoca şi gonesc pe străzile din toata ţara. Azi noapte, poliţiştii au dat zeci de amenzi şi au reţinut aproape 60 de permise. Mai mulţi şoferi riscă acum dosar penal. 

de Redactia Observator

la 11.07.2021, 20:25

Vezi și

Polițist: Din moment ce v-a ieşit pozitiv pentru cocaină o să trebuiască să mă însoţiţi la INML Bucureşti.

Șofer: Niciodată n-am pus gura pe aşa ceva.

Drugtestul a spus însă altceva. Tânărul de 33 de ani a petrecut toată noaptea apoi s-a urcat pe motor şi luat-o la goană pe străzile din Capitală. Un control de rutină în trafic l-a lăsat fără permis. 

Polițist: Vom recolta o probă de sânge, una de urină, vom întocmi un proces verbal şi vi se va reţine permisul.

Câteva minute mai târziu, poliţiştii dau de încă un şofer drogat. Direct cockteil aici: cannabis şi cocaină, ca mai apoi să se urce la volan şi cu o pasageră în dreapta. Individul era însă relaxat, fără să conştientizeze că ar fi putut provoca o tragedie. 

Drogurile şi alcoolul reduc viteza de reacţie, încetinesc reflexele şi afectează capacitatea de concentrare. Inconştienţa însă e la ea acasă la noi în ţară. Azi-noapte, doar în Capitală, poliţiştii au reţinut 13 permise şi au dat 26 de amenzi de peste 22 de mii de lei. 

Șofer: Aveţi un aparat greşit, îmi faci acum control că sunt hoţ sau am bombe 

Polițist: Aceasta este procedura 

Șofer: Când iese zero ce o să îmi daţi voi? 

Etilotestul a arătat că acest tânăr s-a urcat băut la volan, chiar dacă el jură că nu. 

Șofer: SSunt sigur sută la sută că niciodată în viaţa mea nu am gustat alcool.

În primele 6 luni ale acestui an,  şoferii băuţi au provocat 11 accidente grave în care au murit trei oameni şi zece au fost răniţi grav. În Constanţa, doar în acest weekend, 3 poliţiştii au suspendat 22 de permise ale unor şoferi băuţi sau drogaţi şi au dat amenzi de peste 42 de mii de lei. 

În Suceava, în nici 24 de ore, 4 poliţişti au suspendat peste 20 de permise şi au dat amenzi de aproape 30 de mii de lei. Un bărbat cu o alcoolemie de 1,34 de miligrame alcool pur în aerul expirat s-a urcat la volanul unui utilaj agricol şi a dat peste o autoutilitară. E acum în arestul poliţiei. Alţi trei şoferi băuţi s-au ales cu dosar penal. Şi în Reghin, poliţiştii au stat toată noaptea la pândă. 

Raziile vor continua şi în zilele următoare în toată ţara. Anul trecut, poliţiştii anunţau că numărul şoferilor care se urcă drogaţi la volan s-a dublat. Pentru câteva ore de distracţie, sunt dispuşi să sacrifice cinci ani de viaţă, pedeapsa maximă de închisoare pentru cei prinşi drogaţi la volan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Din ce în ce mai mulți șoferi, prinși drogați sau băuți la volan. Doar în Capitală, poliţiştii au reţinut 13 permise