Antena Meniu Search
x

Video Finul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, reţinut de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

Finul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost reţinut ieri de procurorii DNA. Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, este bănuit că lua mită ca să anunţe firmele de transport când făcea controale. În acelaşi dosar a mai fost reţinut pentru 24 de ore şi un inspector de trafic rutier.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 08:18

Vezi și

La această întrebare aşteaptă răspuns anchetatorii. Instituţia pe care Durlea o conduce are în arie şapte judeţe. În toate, anchetatorii au descins la prima oră. Pe Durlea l-au prins în trafic la Vâlcea. Primise ordin de serviciu să vină la Bucureşti.

Tot pentru mită, în 2014, a fost condamnat la închisoare şi fostul şef al aceleiaşi instituţii, Rareş Pop

Ascensiunea lui Bogdan Durlea i s-ar datora socrului său: Nuţu Fonta. Un personaj controversat din zona Maramureşului, cu legături în mafia lemnului. Fiica lui a fost cununată de fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, care a ajuns la nuntă cu elicopterul instituţiei. Timp de șase luni, din 2020 până în 2021, Durlea a fost şef al Inspectoratul de Stat pentru transport Rutier Bucureşti. Pe atunci, soția era angajată la Primăria Sectorului 6. Ulterior, a ajuns la conducerea ISCTR Cluj. După doar câteva luni, a fost revocat de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. După ce USR a plecat de la putere, Durlea a revenit în funcţie şi a rezistat sub alţi miniştri, Dan Vîlceanu și Sorin Grindeanu.

"Când am fost în politică, chiar aş fi putut să încerc să-l promovez, dar el este (n.red. şeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj) fără să aibă nicio legătură cu partea politică. Eu îl cred nevinovat!", a declarat Nuţu Fonta, fost deputat, socrul lui Bogdan Durlea. Anul trecut, Bogdan Durlea a câștigat în calitate de Inspector Șef Teritorial puţin peste 72.000 de lei. Soția sa, comisar la Protecţia Consumatorului, a avut un venit de aproape 54.000 de lei.

Cu doi copii mici în grijă, familia a cumpărat o casă de 110 mp în Borşa, dar şi un teren intravilan în Baia Mare. Potrivit ultimei declaraţii de avere, soţia lui Durlea mai deţine şi alte proprietăţi în Borşa şi Cluj Napoca. Majoritatea, primite ca donaţii. Tot pentru mită, în 2014, a fost condamnat la închisoare şi fostul şef al aceleiaşi instituţii, Rareş Pop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Finul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, reţinut de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii