Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Milionarul care şi-a omorât bunica e liber după 3 ani petrecuţi în spital, spre disperarea apropiaţilor. Psihiatrii îl laudă: "comportament exemplar"

Milionarul Dan Cămârzan, cel care şi-a omorât în urmă cu trei ani bunica, e un om liber. Medicii au stabilit că n-a avut discernământ când a sugrumat-o pe femeie şi a stat internat într-un ospiciu. Ar fi vindecat acum, spun cei care l-au îngrijit. Şi garantează că bărbatul nu este un pericol pentru societate. Decizia vine într-un moment sensibil, dupa cele 5 crime de la Bascov, comise de un bărbat cu afecţiuni psihice.

de Redactia Observator

la 12.08.2022 , 20:01

În mai 2019, Dan Cămârzan şoca opinia publică. Într-un acces de furie, îşi sugruma bunica de 93 de ani.

Era doar deznodământul unui comportament delirant pe care îl avusese o lungă perioadă de timp. În faţa anchetatorilor, milionarul de 47 de ani a recunoscut gestul teribil şi a dat vina pe un episod psihotic. I-a convins pe magistraţi că n-a avut discernământ şi a ajuns într-un ospiciu. Ultimii trei ani i-a petrecut la spitalul de pshiatrie Ştei din Bihor. Azi, este un om liber. Medicii şi-au dat acordul ca milionarul să fie trimis acasă. Fără nicio restricţie, doar cu o vizită lunară la spital pentru medicamente.

Astăzi, milionarul este un om liber

Vezi și

Alexandra Enache, director IML Timișoara: „Este examinat pacientul din comisia formată de trei medici TAIE, se face examinarea psihiatrică, se face testarea psihologică prin colaborarea cu un psiholog clinician, după care se stabileşte diagnosticul şi se fac recomandări.”

Pe acelaşi subiect

Traian Horga, psihiatru: “E un tip instruit şi ştie foarte bine că a fost bolnav, zicea: Am fost nebun! A fost un pacient cu un comportament exemplar. Omul acesta nu prezintă un pericol pentru alţi oameni. El este bine.”

Îl contrazice, în schimb, un profiler criminalist.

Leliana Pârvulescu, profiler criminalist: “Psihopaţii au această abilitate de a exprima nişte emoţii aşa cum consideră că ar trebui la momentul respectiv. Dacă trebuie să plângă, pot să şi plângă, să spună că sunt trişti. Riscul de recidivă este de 100%. Nu prea există situaţii în care să nu recidiveze.”

Cei care îl cunosc se tem de momentul în care bărbatul se va întoarce acasă

Bărbat: “Nu ar trebui trataţi aşa cu uşurinţă.”

Femeie: „Dacă i-a dat drumul...vai de capul nostru! Îţi e frică!”

Omul de afaceri are o viaţă de personaj de film

Tănărul Dan Cămârzan, fost olimpic la matematică, părea să aibă norocul scris în stele. În 2010, regăsea în topul Forbes cu o avere de 30 de milioane de euro. Se îmbogăţise din afaceri imobiliare. Şi-a făcut nunta în Las Vegas, dădea petreceri luxoase la malul mării unde comanda doar şampanie de 15 mii de euro, şi mergea cu elicopterul direct pe plajă. La o licitaţie caritabilă, a cumpărat o pagae a lui Ivan Patzaichin cu 100 de mii de euro.

Dan Cămârzan: „Eu sunt în Paradis! Tu nu eşti! Îmi pare rău să zic asta!”

Viaţa de huzur n-a ţinut mult. Criza l-a lovit puternic, iar omul de afaceri a plecat din ţară câţiva ani. S-a întors în România alt om. Nu îi dădea pace fostei soţii, era extrem de slăbit şi cu mintea tulbure. Credea că este trimisul lui Dumnezeu pe pământ.

Dan Cămârzan: „Eu respect legile pământului, legile lui Dumnezeu. Să nu furi, să nu omori, să nu faci acte sexuale imorale. Eu sunt doar Dan Cristian. Tu pricepi? Eu nu sunt buletinul ăla!”

Susţinea că a devenit adept al mişcării suveranilor, oameni care nu recunosc autoritatea statului şi nici actele de identitate. Anchetatorii bănuiesc că toate aceste halucinaţii ar fi fost cauzate de un consum îndelungat de droguri.

Deşi dădea semne că ceva nu este în regulă cu el, nimeni nu l-ar fi îndrumat să vadă un doctor până la crima îngrozitoare. Veste eliberării lui după trei ani vine într-un moment sensibil, în contextul celor cinci crime de la Bascov, comise de un bărbat cu probleme psihice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Justitie » Milionarul care şi-a omorât bunica e liber după 3 ani petrecuţi în spital, spre disperarea apropiaţilor. Psihiatrii îl laudă: "comportament exemplar"