Antena Meniu Search
x

"O decizie destul de stranie". Klaus Iohannis, reacţie după excluderea judecătorului Cristi Dănileţ din magistratură, pentru postările de pe TikTok

Aflat la Bruxelles cu ocazia reuniunii Consiliului European, preşedintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre cazul excluderii din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 11:41

Judecătorul Cristi Dănileţ a fost exclus din magistratură pentru postările pe care le-a făcut pe reţeaua de socializare TikTok
Judecătorul Cristi Dănileţ a fost exclus din magistratură pentru postările pe care le-a făcut pe reţeaua de socializare TikTok - Facebook Cristi Dănileţ

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a-l exclude pe judecătorul Cristi Dănileţ este una "destul de stranie". 

"Mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, care conform Constituţiei garantează independenţa Justiţiei. Totuşi cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune.

Oricum nu este definitivă, există calea Înaltei Curţi care probabil va fi sesizată şi care va reanaliza această chestiune", a declarat Cristi Dănileţ.

De ce a fost exclus Cristi Dănileţ din magistratură

Pe acelaşi subiect

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru „manifestări pe reţelele de socializare”.

Judecătorul a precizat că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok şi că va face recurs.

"Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală", a scris Dănileț pe pagina de Facebook.

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, marţi, printr-o postare, că formaţiunea va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. De asemenea, deputatul USR Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Justitie » "O decizie destul de stranie". Klaus Iohannis, reacţie după excluderea judecătorului Cristi Dănileţ din magistratură, pentru postările de pe TikTok