Antena Meniu Search
x

Video O fetiţă de trei ani, chemată în instanţă de primăria din Cluj. Deşi n-a ajuns nici măcar la grădiniţă, are inclusiv o datorie către stat

Vinovată fără vină. O fetiţă de trei ani este chemată în judecată de primăria Cluj, reclamată pentru că ar fi stat abuziv într-o locuinţă socială. Ca absurdul să fie complet, copilul, care nu e nici măcar la grădiniţă, are de plătit şi chiria retroactiv.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.09.2021, 20:08

Vezi și

Szabo Darius, tatăl: A venit poliţia, mi-a lăsat citaţie. Trebuie să mă prezint cu ea la tribunal. 

Lara are trei ani. E la vârsta la care ar trebui să se joace, fără griji sau supărări. Dar fetiţa e deja "pârâtă" într-un proces. În faţa primăriei din Cluj, stă timidă, cu ochii mari, speriată de zarva din jur. Nu înţelege de ce oamenii s-au adunat şi poartă pancarte cu numele şi poza ei. Îşi găseşte refugiu în braţele tatălui. 

Szabo Darius, tatăl: M-au chemat pe mine şi pe fetiţă în instanţă. Pentru locuinţa abuzivă unde am intrat. 

Necazul familiei a început în 2019. Atunci, Lara avea abia un an. Locuiau într-o cămăruţă cât o debara primită de la primărie.

Pe acelaşi subiect

Szabo Darius, tatăl: Într-o dimineaţă, când m-am dus la serviciu, am găsit în pat lângă ea un şobolan. 

A fost momentul în care tatăl, speriat, a strâns repede lucrurile şi a decis să plece. S-au mutat într-un apartament dintr-o casă modulară. O locuinţă aflată tot în grija primăriei. Un an mai târziu, autorităţile i-au trimis un ordin de evacuare.

Szabo Darius, tatăl: Mi-au dat termen 5 zile ca să eliberez modulul. Eu l-am eliberat mai repede. 

Chiar dacă bărbatul a predat cheile imediat, cei din primărie au continuat procesul. 

Szabo Darius, tatăl: Mi-au trimis acum ultima dată să se prezinte ea, fără mine, deci numai ea…da ce ştie fata asta de 3 ani…nu ştie absolut nimic… 

Stancu Florin, bunicul: Copiii să fie luaţi şi traşi prin instanţă, târâţi prin instanţe pentru ca primăria să-şi arate puterea.

Persa Iulia, şef birou mass-media: Este doar o formalitate a instanţei deoarece fetiţa are un reprezentant legal care poate să o reprezinte în instanţă. 

Roxana Corda Mărincean, avocat: Minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu au capacitate de exerciţiu. Prin urmare, minorii nu pot să fie chemaţi în instanţă.

La doar trei ani, copila are deja o datorie către stat

Ca absurdul să fie complet, primăria cere şi daune. Lara, deşi n-a ajuns la grădiniţă, are deja o datorie către stat. În acelaşi proces, primăria cere ca fetiţa împreună cu tatăl ei să plătească 24 de lei pentru fiecare lună petrecută într-o astfel de locuinţă. Acest lucru înseamnă că încă de la vârsta de 3 ani, copilul are o datorie către stat de cel puţin 100 de lei. 

Iar pentru asta, oamenii s-au strâns să protesteze în faţa primăriei. Au adus zeci de perechi de pantofi, simbol al paşilor urmaţi de  fiecare copil care duce o luptă cu sistemul. 

''Lara simbolizează destinul acelor copii, care în acest oraş  foarte bogat şi foarte mândru, mulţi copii nu au dreptul la o locuinţă adecvată.''

Dacă primăria va câştiga procesul, dreptatea va arăta aşa: o fetiţă va fi vinovată fără vină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » O fetiţă de trei ani, chemată în instanţă de primăria din Cluj. Deşi n-a ajuns nici măcar la grădiniţă, are inclusiv o datorie către stat