Antena Meniu Search
x

Video O nouă "fabrică de șpagă", descoperită la Vaslui. Opt agenţi de poliţie și un vameș, ridicați de mascați pentru că ar fi luat mită de la șoferii trași pe dreapta

Opt agenţi de Poliţie şi un poliţist de frontieră din Vaslui sunt anchetaţi pentru că cereau bani de la şoferi ca să nu-i amendeze! Sumele erau cuprinse între 100 şi 1.500 de lei. Au fost depistaţi de ofiţeri, după ce unul dintre şoferii traşi pe dreapta a sesizat incidentul într-un call-center anticorupţie. 

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 09:05

Vezi și

"Sunt adevărate acuzaţiile?"

"Cum împărţeaţi banii?"

Mascaţii au descins la primele ore ale dimineţii în mai multe locaţii din Huşi, inclusiv la sediul Poliţiei din oraş. Opt colegi de-ai lor de la Rutieră şi unul de la frontieră au fost reţinuţi după ce au pândit greşelile mai multor şoferi încă din vară. La audieri au mai ajuns şi încă doi bărbaţi care ar fi fost mână în mână cu oamenii legii. Şoferii ar fi condus la limita vitezei minime legale în zona liniei continue, doar pentru a fi depăşiţi. 

Ingrid Botezatu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui: "Lucrători de Poliţie, folosindu-şi funcţia, au pretins şi primit de la conducători auto diferite sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu fi sancţionaţi."

Pe acelaşi subiect

Câți bani cereau polițiștii de la șoferi?

Pentru a închide ochii, poliţiştii cereau mită între 100 şi 1.500 de lei şi îi împărţeau apoi cu cei doi complici. Unul dintre şoferii traşi pe dreapta ar fi sesizat faptele printr-un apel la call-center anticorupţie. 

Radu Bobârnat, avocat: "E o cercetare în curs, o să vedem despre ce este vorba pe parcurs. Vom vedea măsurile care se vor lua."

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii vor rămâne fără loc de muncă şi pot risca până la 10 ani de închisoare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Justitie » O nouă "fabrică de șpagă", descoperită la Vaslui. Opt agenţi de poliţie și un vameș, ridicați de mascați pentru că ar fi luat mită de la șoferii trași pe dreapta