Antena Meniu Search
x

Video Filmul flagrantului din Brașov, în regia lui Marian Godină. Cum a fost prins medicul "șpăgar" de la Spitalul Judeţean: "A luat banii, i-a băgat în buzunar"

Un renumit chirurg braşovean a fost prins în timp ce lua bani pentru o operaţie la inimă. Rudele unei paciente operate spun ca medicul le-ar fi cerut 10.000 de lei "pentru echipă". Cardiologul ar fi luat luat 2.000 de lei imediat după interventie. Restul de bani i-a fost adus, la control, în cabinetul său dintr-o clinică privată. Nu s-a gândit nicio clipă că pe fir intraseră şi poliţiştii. 

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 19:12

Vezi și

El este Sorin Baloş. Un cardiolog renumit pentru care viaţa pacienţilor are un preţ fix. În cazul de faţă, 10.000 de lei. O sumă cerută înainte de operaţia unei paciente la Spitalul Judeţean din Braşov. 

Denunțător: Marţi a fost internată, marţi a cerut banii. A specificat: pentru personalul care l-a ajutat în operaţie!

La sfârşitul lunii trecute, bărbatul a aflat că mătuşa sa are nevoie de o operaţie la inimă - un triplu bypass coronarian. Când a ajuns la doctor, i s-a spus că pentru asta trebuie să fie dispus să plătească. 

Denunțător: Ne-am întâlnit cu doctorul la spital, i-am dat o parte din bani şi i-am explicat că nu putem face rost de toţi banii. A spus că nu este nicio problemă, la control se va rezolva. Ne-a băgat pe holuleţ şi acolo nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar. 

Pe acelaşi subiect

"Regizorul" flagrantului din Brașov a fost poliţistul Marian Godină

Denunţătorul a luat legătura cu Marian Godină pe Facebook, unde i-a explicat situaţia şi l-a întrebat ce să facă. Iar acesta l-a sfătuit cum să procedeze. A urmat flagrantul. Prins cu banii, doctorul ar fi spus că suma este pentru consultaţie. În faţa procurorului, medicul n-a scos o vorbă.

Vladimir Ciolacu, avocatul doctorului: Clientul meu n-a dat niciun fel de declaraţii. Deloc, şi-a păstrat dreptul la tăcere. 

Chirurgul care a luat șpagă a fost reţinut pentru 24 de ore

Procuror Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: Respectiva persoană reprezintă pericol. Nu este o atitudine corectă nici faţă de persoanele vulnerabile care necesită intervenţii chirugicale, nici faţă de ceilalţi colegi medici, care unii dintre ei şi-au sacrificat şi viaţa în lupta cu pandemia fără a solicita sume de bani. 

Reprezentanţii clinii private în care s-a întâmplat flagrantul îl apără pe medic. 

Bică Alexandru, manager centru medical: Este o întâmplare nefericită. Sper să se dovedească a fi neadevărat. Salvează vieţi de ani de zile.

În cazul unei condamnări definitive, medicul Sorin Baloş riscă să nu mai profeseze niciodată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul flagrantului din Brașov, în regia lui Marian Godină. Cum a fost prins medicul "șpăgar" de la Spitalul Judeţean: "A luat banii, i-a băgat în buzunar"