Antena Meniu Search
x

Video Vlad Obu și "soldaţii" săi, audiați la DIICOT. "Copia" fraţilor Tate, acuzat că a obligat mai multe fete să facă videochat

Vlad Obu şi cei doi tineri, consideraţi "soldaţii" săi au ajuns seara trecută la sediul DIICOT din Cluj. Au fost audieri-maraton, care s-au încheiat târziu, în noapte, după ce, ieri, românul care a copiat la indigo viaţa fraţilor Andrew şi Tristan Tate a fost săltat de mascaţi în trafic. Acesta este acuzat că a obligat mai multe tinere să facă videochat. 

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 07:53

Vezi și

Alex Prunean, reporter Observator: "După 16 ore de când procurorii au descins în casele lor, cei trei suspecţi au fost aduşi aici, la sediul DIICOT Cluj. Alături de ei, anchetatorii au adus şi mai mulţi saci plini cu probe."

Ieri, Vlad Obu a fost luat pe sus din trafic şi dus la vila sa pentru percheziţii. Atât el, cât şi alţi doi tineri, consideraţi "soldaţii" săi, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică, după ce ar fi racolat mai multe tinere prin metoda "loverboy" şi le-ar fi obligat să facă videochat sau să posteze imagini pe o platformă pentru adulţi. 

Cristina Filip, reporter Observator: "Chiar în aceste momente, procurorii antimafia, împreună cu poliţişti şi jandarmi fac percheziţii în locuinţa lui Vlad Obu din Voluntari. Au mai fost aici în luna ianuarie, atunci când au început să investigheze o posibilă legătură între el şi dosarul fraţilor Tate. 

Percheziții în toată țara

Pe acelaşi subiect

Treisprezece percheziţii au fost în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Ilfov. Până acum, au fost identificate şapte victime. 

Alex Prunean, reporter Observator: "La Cluj, totul se întâmpla într-o vilă închiriată, într-un cartier de la marginea oraşului. Conform procurorilor, victimele nu erau ţinute forţat, dar, ulterior erau ameninţate şi chiar bătute dacă se împotriveau filmărilor."

La Cluj, totul se întâmpla într-o vilă închiriată, într-un cartier de la marginea oraşului. Conform procurorilor, victimele nu erau ţinute forţat, dar, ulterior erau ameninţate şi chiar bătute dacă se împotriveau filmărilor.  Toţi banii de pe urma clipurilor indecente ajungeau în buzunarul lui Obu şi al celor doi "soldaţi" ai săi. După metoda fraţilor Tate, fetele din reţea erau tatuate cu numele celui care le exploata sau chiar cu portretul lui Obu.

Raluca Anton, psiholog: "Marea Majoritate a fetelor care sunt racolate prin astfel de metode, sunt fete care au trecut la rândul lor prin diverse forme de neglijenţă, de abuz. Acum, ce face această tehnică loverboy, umple acel gol, le oferă un sentiment iluzoriu de siguranţă."

Martor în dosarul fraților Tate

În ianuarie, Obu a fost audiat ca martor în dosarul fraţilor Tate. Probleme cu legea a avut şi în 2021, când s-a filmat în timp ce se distra aruncând scaune şi sticle de la balconul unui hotel din Mamaia. Un filmuleţ în care îndeamnă mai multe femei să îşi ucidă copiii a devenit viral. Vlad Cristian Obuzic, pe numele lui real, are 30 de ani şi a ajuns rapid în lumea bună a Capitalei. Şi-a câştigat notorietatea prin răspândirea online a învăţăturilor fraţilor Tate. Apoi, au devenit prieteni. 

Vlad Obu: "Au văzut că am şi eu un cont pe Twitter destul de cunoscut şi mi-au dat mesaj, au văzut că avem multe locuri în comun şi ne-am văzut la o suc la Băneasa." 

În faţa procuroriilor DIICOT au ajuns ieri şi idolii lui, fraţii Tate. Procurorii au schimbat încadrarea în trafic de persoane în formă continuată. Ar mai fi apărut şi o nouă victimă în dosarul de trafic de persoane și viol. În faţa presei, britanicii doar au ironizat o jurnalistă din Marea Britanie.  Fraţii Tate au fost plasaţi în arest la domiciliu la începutul lunii aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Vlad Obu și "soldaţii" săi, audiați la DIICOT. "Copia" fraţilor Tate, acuzat că a obligat mai multe fete să facă videochat