Antena Meniu Search
x

Dorel Vișan, despre cum a ajuns ”președintele Revoluției” la Cluj. Povestea bilețelului care avea să schimbe cursul istoriei

A jucat în multe filme, dar cel mai important rol al vieţii sale l-a avut în '89. Dorel Vişan era pe platourile de filmare, când a primit un bileţel care avea să schimbe cursul istoriei. Cum a reuşit marele actor să răstoarne Comunismul, aflaţi într-un nou episod din Legendele cu Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 22:00

Dorel Vișan: ”Asta e de la Revoluție. Nu e film, e realitate. Generalul de acolo din poză e generalul locotenent Topliceanu. Revoluția m-a prins la Cluj. Și am ajuns printr-un concurs de împrejurări președintele Revoluției. Deci eu am condus Revoluția aici timp de 7 zile și 7 nopți. Sencondat într-un fel de doamna Doina Cornea. Aveam părul vopsit. Eu jucam Creangă și se întrerupseseră filmările. Eu am primit un bilet de la doamna Cornea, că a fost aici în fața Catedralei o îngenunchere și o rugăciune. Și pe urmă eu am plecat acasă cu Victor Rebengiuc. Dar m-am întâlnit cu un mare profesor în Medicină, prieten de-al meu, care zice: Am o sticlă de whisky în geantă, am primit-o plocon de la un bolnav. Ce facem? Eu zic, păi să o bem în numele Revoluției. L-am luat pe Victor și pe profesor și am mers la mine acasă”.

”Am început să tragem câte un păhărel de whisky și vine un băiat cu un bilețel de la doamna Doina Cornea care scria atât: vă rog să veniți să oprim vărsarea de sânge. (...) Am venit aici, nu te puteai înțelege. Vorbeau toți odată. Și când a intrat generalul a făcut așa: Domnule președinte, sunt generalul colonel Topliceanu, la ordinul Revoluției, servesc România! Mie! Am avut căderi de nivel, așa mi s-au îndoit genunchii. Și am zis: Stați, domnule general... Și el mi-a zis: Să vadă lumea unde e puterea, altfel intram in haos!”

Legendele sunt disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Dorel Vișan, despre cum a ajuns ”președintele Revoluției” la Cluj. Povestea bilețelului care avea să schimbe cursul istoriei