Antena Meniu Search
x

Imagini nemaivăzute: Ilie Năstase a povestit când l-a văzut prima oară pe Țiriac: "Nici acum nu știe... Lasă că recunosc eu!"

E regele revelioanelor TV. Astăzi Dan Negru debutează în Observator că arheolog de amintiri. Subiecții lui, legende ale acestei țări. Interviurile mai au un numitor comun: discuțiile pleacă de la fotografii nemaivăzute până astăzi cu fiecare dintre invitații lui. Prima legendă invitată este Ilie Năstase. 

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 20:31

Dan Negru: Mai țineți minte ziua când l-ați văzut prima oară pe Țiriac?

Ilie Năstase: Da, îmi aduc aminte, eram copil de mingi. Aveam 12 ani, la Cluj, era o tabără de copii în fiecare an. La un moment dat trebuia să se joace finala campionatului național de seniori, în '59, și domnul Schmidt, care era antrenorul atunci, la micul dejun, în camera lactobar, țin minte și acum, un centru care era foarte frumos, copiii țipau și n-a auzit bine... "Cine vrea să rămână mâine la finală de seniori să fie băiat de mingi?" Eu am auzit, eram mai lângă el, și cu un băiat de la Târgu Mureș, Balog. 

Dan Negru: Atunci l-ați văzut pentru prima oară?

Ilie Năstase: În '59 el cred că avea 18 ani, eu aveam 11, că e cu șapte ani mai mare că mine. Și am fost băiat de mingi acolo, ăla Viziru era mai în vârstă, îl mai înjura pe Țiriac, Țiriac la început nimic, ăla voia să facă mișto de el, avea două seturi la zero, a vrut să facă cu mâna stângă ceva, nu i-a reușit. După aia a început să-l înjure și Țiriac, cum înjura ăla, cum înjura Tirica. S-a enervat ăla și l-a bătut Țiriac până la urmă. Nici acum nu știe... "Nu știu Năstase, nu recunosc că ai fost băiat de mingi"... Lasă că recunosc eu!

Dan Negru: Ați stat mai mult cu Țiriac în camera decât cu soțiile pe care le-ați avut, așa e?

Ilie Năstase: Am dormit și în pat cu el mai mult decât cu toate soțiile. În sensul că împărțeam și noi atunci, nu aveam bani, și că să facem economii eu plăteam jumătate el jumătate.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Imagini nemaivăzute: Ilie Năstase a povestit când l-a văzut prima oară pe Țiriac: "Nici acum nu știe... Lasă că recunosc eu!"