Antena Meniu Search
x

Video Bosnia-Herţegovina - România 1-0. "Tricolorii" înregistrează un nou rezultat ruşinos. VIDEO REZUMAT

Bosnia-Herţegovina - România 1-0. România a înregistrat un nou rezultat ruşinos. După eşecul din Muntenegru, scor 0-2, naţionala lui Edward Iordănescu a pierdut şi la Zenica în al doilea meci din Liga Naţiunilor.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 01:39

Vezi și

Partida de la Zenica a început cu aproximativ 20 de minute întârziere. Vremea rea şi o avertizarea de furtună severă au decalat startul partidei. Chiar nu a ţinut prea mult de minge, România a avut cele mai mari ocazii ale primei reprize. Puşcaş, de două ori, şi Burcă au ratat trei situaţii clare de gol. În a doua repriză, Bosnia-Herţegovina a înscris de două ori. Doar golul lui Prevljak din minutul 68 a fost luat în calcul de arbitri.

Bosnia-Herţegovina - România 1-0

Min. 90+4 Final de meci. România rămâne cu zero puncte după primele două meciuri din Liga Naţiunilor.

Min. 90 S-au arătat 4 minute de prelungiri. Patru minute mai au la dispoziţie jucătorii lui Edi Iordănescu pentru a evita o nouă ruşine.

Pe acelaşi subiect

Min. 68 GOL BOSNIA! Prevljak deschide scorul cu o reluare din 5 metri după o respingere în faţă a lui Niţă. Cinci fundaşi ai României nu l-au putut bloca pe atacantul bosniac.

Min. 65 Bosniacii trimit mingea în poartă, dar golul este anulat pentru fault la portar. Arbitrul german a considerat că Niţă a fost faultat în careul de 6 metri.

Min. 63 După o primă repriză alertă, cu faze de poartă, cele două echipe duc acum un joc de uzură la mijlocul terenului.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45 Final de primă repriză.

Min. 45 O centrare a lui Burcă din banda stângă cade pe transversala porţii bosniacilor.

Min. 44 Prima ocazie clară a bosniacilor: şutul lui Dzeko, ce viza vinclul, prins de Niţă în doi timpi.

Min. 37 Dubla ocazie pentru România. Reluarea cu capul a lui Puşcaş este respinsă de portarul bosniac, iar reluarea lui Burcă din doar 6 metri trece milimetric pe lângă poartă.

Min. 22 Bosniacii vin rapid cu replica. Reluarea lui Sanicanin trece puţin pe lângă poarta României.

Min. 20 Prima mare ocazie a meciului aparţine României. Puşcaş scapă singur spre poartă, driblează portarul, dar un fundaş bosniac respinge in-extremis de pe linia porţii.

Min. 16 Primul şut al României îi aparţine lui Răzvan Marin. Mingea trimisă de mijlocaşul lui Iordănescu jr trece mult pe lângă.

Min. 12 Niţă prinde o minge pe care Burcă nu a avut-o în control. Bosnia e la conducerea partidei, România depăşeşte cu greu centrul terenului.

Min. 6 Neînţelegere gravă între Niţă şi Chiricheş. Bosniacii nu reuşesc să profite.

Min. 1 Meciul a început cu o întârziere de aproape 20 minute din cauza vremii din Bosnia.

Min. 1 A început meciul!

Bosnia-Herţegovina - România. Echipele de start

  • Bosnia-Herţegovina: Sehic - Susic, Ahmedhodzic, Sanicanin, Civic - Prcic, Cimirot, Gojak - Stevanovic, Dzeko, Duljevic
  • Rezerve: Vasilj, Cetkovic, Danilovic, Kolasinac, Besic, Bilbija, Prevljak, Pjanic, Hotic, Menalo, Hadziahmetovic, Milicevic
  • România: Niță – Cr. Manea, Ad. Rus, Chiricheș, Burcă, Camora – M. Marin, Cicâldău, R. Marin – Maxim – Pușcaș
  • Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Rațiu, Crețu, Alibec, Bancu, Mihăilă, Tănase, Hanca, Popescu, Sorescu, Ivan

Bosnia-Herţegovina - România este partida prin care echipa lui Edward Iordănescu încearcă să spele ruşinea înfrângerii din Muntenegru. Nici bosniacii nu stau mai bine în ceea ce priveşte moralul. În prima etapă din Liga Naţiunilor 2022-2023, Bosnia-Herţegovina a remizat cu Finlanda, scor 1-1. În urma acestor rezultate, România se află pe ultimul în grupă, iar selecţionerul Edward Iordănescu aşteaptă încă prima victorie pe banca naţionalei. Are un egal şi două înfrângeri de când a preluat prima reprezentativă.

Bosnia-Herţegovina - România. Nimeni nu se mai teme de noi

România nu mai sperie pe nimeni. Nici măcar jucătorii naţionalei din Bosnia-Herţegovina nu mai consideră o partidă contra naţionalei noastre drept una dificilă. Dino Hotic, mijlocaşul în vârstă de 26 de ani al celor de la Cercle Brugge, a declarat că se aşteaptă ca el şi colegii săi să obţină o victorie lejeră contra României.

"Contra Finlandei este mereu dificil să joci. Cred că am meritat un punct, poate chiar mai mult, dar, în cele din urmă, și un punct este bun în deplasare. Trebuie să mergem mai departe acum, vom juca contra României la Zenica și vrem cele trei puncte. Cu toții suntem profesioniști și știm să ne recuperăm după meci.  Vom fi pregătiți pentru români. Fiecare meci este dificil pentru noi, însă dacă suntem sută la sută, cred că nu vor fi probleme și vom câștiga trei puncte", a declarat Dino Hotic potrivit publicației sport.avaz.

Bosnia-Herţegovina - România. România nu porneşte ca favorită la casele de pariuri

România a pornit ca favorită la victorie, la casele de pariuri, înaintea meciului cu Muntenegru. După eşecul cu 0-2 de la Podgorica, "tricolorii" nu mai sunt văzuţi drept favoriţi pentru confruntarea de la Zenica. Naţionala condusă de Edward Iordănescu a primit cota 3.50 pentru victorie din partea caselor de pariuri, în timp ce un egal are cota de 3.20. Spre deosebire de noi, Bosnia-Herţegovina are o cotă de 2.20 pentru o victorie contra României.

Bosnia-Herţegovina - România. Program România în Liga Naţiunilor 2022-2023

România mai are de jucat trei meciuri în Liga Naţiunilor 2022-2023, în luna iunie, şi alte două partide în septembrie. În funcţie de rezultatele obţinute, Federaţia Română de Fotbal va face o analiză şi va decide dacă se va impune schimbarea selecţionerului.

7 iunie 2022

  • Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 21:45
  • Finlanda – Muntenegru 21:45

11 iunie 2022

  • Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 16:00
  • ROMÂNIA – Finlanda 21:45

14 iunie 2022

  • Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
  • ROMÂNIA – Muntenegru 21:45

23 septembrie 2022

  • Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
  • Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022

  • Muntenegru – Finlanda 21:45
  • ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Bosnia-Herţegovina - România. Istoricul confruntărilor dintre România şi Bosnia şi Herţegovina

La nivel de primă reprezentativă, am mai jucat o singură dată la Zenica, în 2011, în preliminariile pentru Campionatul European din 2012. Deși am deschis scorul prin Marica, am pierdut, 1-2. Golurile gazdelor au fost reușite de Ibisevici și Dzeko, acesta fiind în lot și pentru partida de mâine seară.

În rest, însă, România are un palmares impresionant împotriva Bosniei. Toate celelalte trei partide au fost câştigate de "tricolori" fără gol primit. Ultimul meci dintre cele două formaţii, în 2011, s-a încheiat cu 3-0 pentru România, când au marcat Marica şi Mutu. Tot 3-0 a fost şi în primul meci, din septembrie 2002, la Sarajevo, în timp ce returul de la Bucureşti a fost câştigat de România cu 2-0.

România va juca în iunie şi returul cu reprezentativa Muntenegrului, pe 14 iunie acasă (Stadion Rapid-Giuleşti - Bucureşti), dar înainte va mai juca acasă cu Finlanda, pe 11 iunie (Stadion Rapid-Giuleşti - Bucureşti), ambele partide de la ora 21:45. Ultimele două meciuri ale României se vor disputa în luna septembrie, acasă cu Bosnia şi în deplasare în Finlanda.

Bosnia-Herţegovina - România. Lotul României pentru meciul cu Bosnia Herţegovina

Selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 30 de jucători pentru cele patru partide pe care naţionala României le dispută în luna iunie, în Liga Naţiunilor, informează frf.ro. Noutăţile sale sunt doi jucători de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Marius Ştefănescu şi Nicolae Păun, şi unul de la FCSB, portarul Ştefan Târnovanu.

Iordănescu, aflat în faţa primului său meci oficial ca selecţioner, a apelat la mijlocaşul defensiv Păun şi la extrema Marius Ştefănescu, cel mai bun jucător al finalei Cupei României, în care a marcat ambele goluri ale formaţiei Sepsi OSK (2-1 cu FC Voluntari). Edward Iordănescu i-a readus la naţională pe mijlocaşii Alexandru Creţu (Universitatea Craiova), Sergiu Hanca (KS Cracovia) şi pe fundaşul Iulian Cristea (FCSB).

  • PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanţa, 0/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 0/0)
  • FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiţă (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ştefănescu (Sepsi OSK, 0/0)
  • MIJLOCAŞI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriţă (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Creţu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)
  • ATACANŢI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Puşcaş (Pisa | Italia, 27/8)

România este în grupa 3 din Liga B a UEFA Nations League

România face parte din Grupa B3 şi trebuie să termine pe prima poziţie pentru a promova în primul eşalon valoric. Rezultatele din Liga Naţiunilor 2022-2023 vor determina de asemenea şi urnele valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Campionatul European din 2024.

Apoi, Liga Națiunilor îți oferă o a doua șansă pentru prezența la EURO. 20 de echipe (primele două clasate în grupe) se vor califica la turneul final în urma preliminariilor, iar alte 12 selecționate își vor câștiga din Liga Națiunilor locul într-un play-off care decide alte 3 calificate. Locurile în play-off sunt alocate câștigătoarelor de grupă din Ligile A, B și C, dacă acestea nu sunt deja calificate din preliminarii. Cea mai bună câștigătoare din Liga D merge și ea la baraj dacă o câștigătoare din ligile superioare e deja calificată la EURO. La fel și cel mai bine clasate selecționate din competiție în cazul în care mai multe câștigătoare de grupă din Nations League au deja biletele pentru EURO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Liga Natiunilor » Bosnia-Herţegovina - România 1-0. "Tricolorii" înregistrează un nou rezultat ruşinos. VIDEO REZUMAT