Antena Meniu Search
x

100 de lovituri de bici, pedeapsa pentru o femeie din Indonezia care şi-a înşelat soţul. Amantul ei a fost lovit şi el de 15 ori

O femeie căsătorită din Indonezia a fost biciuită de 100 de ori, după ce a mărturisit că şi-a înşelat soţul. Bărbatul cu care a întreţinut relţii intime, care era și el căsătorit, a primit doar 15 lovituri de bici.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 09:18

Potrivit presei străine, la un moment dat biciuirea femeii  fost întreruptă dat fiind faptul că aceasta nu a mai putut rezista durerii. Regiunea Aceh din vestul Indoneziei este renumită pentru că este o zonă conservatoare și singura parte a țării în care se aplică legea Sharia, scrie Daily Mail.

Ivan Najjar Alavi, șeful secției de investigații generale de la procuratura din East Aceh, a declarat că instanța a pronunțat o sentință mai grea pentru femeia căsătorită, după ce aceasta a mărturisit anchetatorilor că a întreținut relații sexuale în afara căsătoriei ei.

Judecătorilor le-a fost greu să-l condamne pe bărbat, care era atunci șeful agenției de pescuit East Aceh și era și căsătorit, pentru că a negat toate faptele greșite, a adăugat Alavi. „În timpul procesului, nu a recunoscut nimic, neagă toate acuzațiile. Astfel, judecătorii nu pot dovedi dacă el este vinovat', a declarat Alavi reporterilor după o biciuire publică a infractorilor legii Sharia, joi, în East Aceh. 

Pedepsiţi pentru că au încălcat legea Sharia

Pe acelaşi subiect

Ca pedeapsă alternativă, judecătorii l-au găsit pe bărbatul căsătorit o altă vină şi anume că „a arătat afecțiune față de o parteneră care nu este soția sa”, după ce cuplul a fost prins de localnici la o plantație de ulei de palmier în 2018. Inițial a fost condamnat la 30 de lovituri de bici, dar apelul său reușit la Curtea Supremă Sharia din Aceh a redus pedeapsa la doar 15. 

Un alt bărbat, care a fost condamnat pentru că a întreținut relații sexuale cu un minor, a fost și el biciuit de 100 de ori joi și va executa și 75 de luni de închisoare pentru infracțiune, potrivit procurorilor.

Zeci de oameni au urmărit, înregistrat și postat biciuirea de joi pe rețelele de socializare, un spectacol criticat de grupurile de drepturi. Aceh este singura regiune din Indonezia cu majoritate musulmană care a impus legea islamică, care permite biciuirea pentru acuzații, inclusiv jocuri de noroc, adulter, consum de alcool și relţii homosexuale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » 100 de lovituri de bici, pedeapsa pentru o femeie din Indonezia care şi-a înşelat soţul. Amantul ei a fost lovit şi el de 15 ori