Antena Meniu Search
x

Foto A aflat că are cancer în timp ce petrecea la nuntă, în Italia. Două luni mai târziu, iubitul şi-a luat adio de la Alexandra, răpusă de boală la 27 de ani

A aflat că are cancer în zi de nuntă şi s-a topit pe picioare în doar două luni. Este povestea tristă a unei tinere care a murit la doar 27 de ani, răpusă de boala cruntă. Iubitul Alexandrei, Aidan Solan, povesteşte că bunătatea celei cu care ar fi vrut să-şi petereacă tot restul vieţii era fără margini. La aflarea diagnosticului, cancer cervical, primul ei gând nu a fost la tragedia care s-a abătut asupra ei, ci tot la persoanele dragi pe care nu voia să le întristeze cu niciun preţ. 

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 12:56

Aidan Solan vorbeşte cu greu, dar cu dragoste nemărginită despre iubita sa pierdută pe veci, după ce moartea i-a despărţit. Alexandra Grace Halley avea doar 27 de ani şi - credeau ei - o viaţă întreagă de trăit înainte. Dar soarta avea alte planuri cu ea. Tânăra, care locuia la Londra, a aflat că e diagnosticată cu cancer cervical în timp ce peterecea la nunta unor prieteni. Cei doi plecaseră în Italia pentru marele eveniment, când un telefon neaşteptat de la medici le-a dat lumea peste cap. În felul ei caracteristic, Alex s-a gândit pentru prima oară la durerea pe care le-o poate provoca celor din jur cu acest anunţ negru. Asta mai ales că mama unei cunoştinţe apropiate trecuse la cele veşnice, răpusă de aceeaşi boală. 

Până ce moartea i-a despărţit. Tânăra, răpusă de cancer la 27 de ani

Tânăra simţea totuşi că ceva nu e în regulă. În ultima vreme avea dureri de stomac inexplicabile, pe care le-a pus totuşi pe seama unor efecte secundare ale pastilelor anticoncepţionale. "Mintea alege mereu cel mai optimist scenariu", crede Aidan Solan, iubitul tinerei. Dar la doar opt săptămâni de la diagnostic, Alex s-a prăbuşit fără viaţă. "Nu ştiu dacă a fost un atac de panică, dar am fost isteric, nu mă puteam opri din plâns", a povestit pentru Mirror Aidan Solan, în vârstă de 29 de ani. Pentru el, următoarele două luni au fost un adevărat calvar şi au trecut "uşor în ceaţă". Îşi aminteşte vizitele la spital, unde Alex se internase cu cinci săptămâni înainte să moară. A stat lângă ea alături de mama tinerei, care-şi veghea neîntrerupt fiica bolnavă. Spune că a rămas impresionat de puterea şi tăria de caracter de care a dat dovadă iubita sa, până în cea din urmă clipă.

Alex lucra ca terapeut la o şcoală de copii cu nevoi speciale, aşa că avea o idee destul de clară despre ceea ce se petrece cu organismul ei. A doua lună de boală a fost cea mai dificilă, mai ales că medicii încercau fel de fel de tratamente. Totul, fără succes. Tânăra nu s-a clintit nici când doctorii i-au transmis că nu mai are decât o săptămână de trăit. "Ne-au spus într-o joi că e cancer în fază terminală. Am apucat să ne luăm la revedere. Am stat în salonul ei şi am ascultat melodia pe care voiam să dansăm la nunta noastră", povesteşte Aidan Solan. Tot atunci au reluat un proiect mai vechi, prin care doreau să strângă bani pentru a amenaja un loc de joacă destinat copiilor cu dizabilităţi. În acest sens, au demarat inclusiv o strângere de fonduri.

Câteva zile mai târziu, sâmbătă dimineaţa, Aidan s-a îmbolnăvit de COVID şi nu a mai putut intra în spitalul unde era internată iubita lui. Au vorbit mult la telefon, izolaţi înainte ca moartea să pună între ei o barieră de netrecut. În scurt timp, inevitabilul s-a produs şi Alex a închis ochii, la doar două luni după ce petrecea la nunta din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » A aflat că are cancer în timp ce petrecea la nuntă, în Italia. Două luni mai târziu, iubitul şi-a luat adio de la Alexandra, răpusă de boală la 27 de ani