Antena Meniu Search
x

A apelat la sinucidere asistată, la 16 ani după ce şi-a ucis cu cruzime cei 5 copii. Moartea controversată a unei deţinute din Belgia

Şi-a ucis cu cruzime cei cinci copilaşi, iar acum s-a alăturat victimelor sale inocente, în viaţa de apoi. O mamă diabolică din Belgia a fost eutanasiată la cerere, la 16 ani după creimele cumplite comise.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 12:17

Genevieve Lhermitte
Genevieve Lhermitte - Profimedia

O mamă ucigaşă a fost eutanasiată la cerere, la 16 ani după ce le-a spintecat gâtul celor cinci copii ai săi, cu un cuţit de bucătărie. Potrivit Mirror, crima sângeroasă comisă de Genevieve Lhermitte s-a petrecut în 2007. Belgianca a murit acum, la 56 de ani, alegerea sa fiind motivată prin "circumstanţe medicale", declară autorităţile din Montigny-le-Tilleul.

Filmul unei crime cumplite

Genevieve Lhermitte a primit injecţia letală în data de 28 februarie 2023. Cu 16 ani în urmă, şi-a ucis cei cinci copii, crimă ce a îngrozit oraşul Nivelles. În acel moment, soţul femeii se afla în vizită la rude, în Maroc. Aceasta ar fi intenţionat să-şi ia singură zilele, chiar în ziua atacului. Un psiholog susţine în prezent că femeia a reuşit "să obţină ce voia de la bun început". În 2007, avocatul lui Genevieve Lhermitte a încercat să-i convingă pe judecători că nu poate fi trasă la răspundere pentru faptele comise într-un moment de nebunie. Însă tot a fost condamnată la închisoare pe viaţă.

În 2019, a fost transferată la un centru psihiatric din Manage, de unde a avut ocazia să scape doi ani mai târziu. După o tentativă de sinucidere, s-a întors însă aici.

Sinuciderea asistată, permisă în Belgia

Belgia este una dintre cele patru ţări din Europa unde medicii pot eutanasia, în mod legal, pacienţii care doresc acest lucru. Sinuciderea asistată este permisă chiar şi în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni psihice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » A apelat la sinucidere asistată, la 16 ani după ce şi-a ucis cu cruzime cei 5 copii. Moartea controversată a unei deţinute din Belgia