Antena Meniu Search
x

Galerie foto "A fost vânată ca un animal" O fată de 15 ani, urmărită şi atacată cu un arc cu săgeţi într-un supermarket din Australia. Ce pedeapsă a primit atacatorul

Un bărbat care a „vânat” o fată de 15 ani cu un arc cu săgeţi într-un supermarket din Australia a fost condamnat la 10 ani și jumătate de închisoare. Băiatul voia să îşi pună capăt zilelor şi să provoace poliţiştii să-l atace, relateză Mirror.

de Aura Trif

la 27.04.2023, 17:03

Miercuri, Benjamin Jeremy Bourke, în vârstă de 28 de ani, a pledat vinovat pentru tentativa de omor a unei fete într-un supermarket în septembrie 2020.

Benjamin a comis atacul după o ceartă cu colegul său de camera, urmând să-și pună capăt zilelor, a transmis el Curţii Supreme din Brisbane. Procurorul Matt Le Grand a spus că inculpatul și-a părăsit casa și a luat cu el arcul, precum și două cuțite și trei barosuri mici. Benjamin plănuise să creeze o situație în care să fie împușcat de poliție.

Infractorul şi-a ales cu atenţie victima

Curtea Supremă a spus că Benjamin a luat în considerare alegerea unei mame cu un copil mic, dar în cele din urmă a decis să aleagă pe altcineva. Imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, l-au arătat pe Benjamin trăgând cu arcul într-o femeie care făcea jogging în apropiere, dar nu a reușit să o lovească.

Pe acelaşi subiect

„Motivul pentru care a tras spre prima femeie a fost că aceasta era indigenă și lui nu-i plăceau indigenii”, a susținut procurorul.

Benjamin ar fi mers apoi într-un centrul comercial crezând că „ar fi mai mulți martori în magazine”.

„Declanșarea unei alarme a făcut parte din planul lui Benjamin Bourke. Când a ajuns în supermarket, și-a găsit ținta”, a declarat procurorul Matt le Grand.

După ce a găsit o adolescentă care își lega bicicleta, Benjamin și-a dat jos masca de pe faţă și i-a spus: „te voi lăsa prima dată să vezi cine sunt eu” înainte de a trage cu o săgeată, care a ratat-o pe fată. Adolescenta a fugit apoi în supermarket pentru a încerca să scape, ascunzându-se în spatele unui palet, dar Benjamin a tras din nou în ea, de data aceasta rănindu-i mâna stângă și pieptul. Victima a reușit să scape din nou și i-a arătat unui client săgeata din corpul ei, când Benjamin a tras o altă săgeată care a ratat-o. Fata a alergat prin magazin, fiind urmărită de băiat.

În acel moment, atacatorul s-a apropiat de tânără și i-a cerut săgeata înapoi, ea refuzând. În timp ce vorbea cu fata, 2 bărbați l-au imobilizat până la sosirea poliției.

Benjamin Bourke nu a avut remușcări în urma atacului

„A fost vânată ca un animal în jurul magazinului timp de aproximativ 4 minute. Infracțiunea a fost persistentă și ar fi putut avea cu ușurință alte consecințe și, într-adevăr, aceasta a fost intenția lui Benjamin Bourke. Acesta a fost un atac premeditat și intenționat, infracțiunea a avut loc în public”, a declarat procurorul Matt Le Grand.

Benjamin Bourke a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate mixtă și era un consumator frecvent de substanţe interzise. Procurorul Matt Le Grand a spus că, deși problemele de sănătate au fost un „factor contribuitor”, Benjamin era conștient de acțiunile și consecințele sale în timpul atacului.

Judecătorul cazului l-a condamnat pe Benjamin Bourke la 10 ani și 6 luni de închisoare. El trebuie să execute 80% din pedeapsă înainte de a fi eligibil pentru eliberare condiționată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "A fost vânată ca un animal" O fată de 15 ani, urmărită şi atacată cu un arc cu săgeţi într-un supermarket din Australia. Ce pedeapsă a primit atacatorul