Antena Meniu Search
x

"A stins pentru totdeauna lumina vieții noastre" Băieţel de 8 ani, omorât sub ochii părinţilor de o şoferiţă grăbită, în ziua de Crăciun

Durere fără margini pentru o familie din Italia, chiar în ziua de Crăciun. Băieţelul lor de doar opt ani şi-a pierdut viaţa sub roţile unei şoferiţe grăbite, sub ochii întregii familii. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.01.2023, 22:14

Oriel Skura
Băieţel de 8 ani, omorât sub ochii părinţilor de o şoferiţă grăbită, în ziua de Crăciun - Facebook

Părinții băiețelului de opt ani, Oriel Skura, care a fost omorât în ziua de Crăciun, în cătunul Foggia di Borgo Segezia, sunt disperați și cer adevăr și dreptate. Vor ca şoferul care a răpit viaţa fiului lor să fie pedepsit pentru conducerea neglijentă şi pentru crima înfăptuită.

"Oriel nu juca fotbal în stradă, era pe marginea drumului cu noi și rudele noastre: cum e posibil că cine l-a lovit să nu-l vadă sau să frâneze, la ora trei după-amiază și exact unde nu ar trebui să depăşeşti 50 km/h? Şoferul ăla a stins pentru totdeauna lumina vieții noastre”, mărturisesc părinţii.

Incidentul a avut loc în ziua de Crăciun

Familia copilului, de origine albaneză, dar rezidentă și bine integrată de câțiva ani în Italia, în Noicattaro, în provincia Bari, plecase la Borgo Segezia pentru a sărbători Crăciunul împreună cu câteva rude. După prânz, în jurul orei 15, au plecat cu toții din casă pentru a-și lua rămas bun, rămânând parțial în curte și parțial pe marginea drumului. Oriel, însă, se urcase deja în mașina tatălui său, cu o minge în mâini, însă soarta a vrut că un văr mic să-l cheme pentru un ultim rămas bun. A coborât din mașină, dar a rămas pe marginea drumului.

Pe acelaşi subiect

Şoferiţa ar fi coborât din maşină nervoasă pe părinţi

În acel moment, un Peugeot 2008 condus de o femeie l-a spulberat. Cel mic nu era în mijlocul străzii, ci pe marginea drumului.

Avariile aduse mașinii sunt destul de evidente”, scrie într-o notă a avocatului „toate concentrate pe partea dreaptă față. Și, mai mult, capota este toată zdrobită, semn că șoferul, care nu a lăsat nicio urmă de frânare pe asfalt, a respectat cu greu limita de viteză de 50 km/h prescrisă în acel tronson, până în punctul în care mașina a fost avariată”. Membrii familiei micuțului se îndoiesc și ei că șoferiţa a oprit doar pentru că nu a mai putut continua drumul, aceasta fiind aproape „enervată” pe ei, spunând, din mărturia rudelor: ”copilul oricum nu s-a rănit”.

Oriel, aruncat la câțiva metri, a fost transportat cu ambulanța în condiții disperate la Policlinica Foggia unde a murit la scurt timp după. Pe lângă tată și mamă, copilul a lăsat în urmă două surori mai mici, de cinci ani, bunici disperaţi de durere şi rude şocate de cele întâmplate. De asemenea, profesorii şi colegii săi de la şcoala Noicattaro, unde era în clasa a treia, deplâng moartea bruscă şi nedreaptă a băiatului.

"Oriel a fost soarele casei și al familiei noastre, avea o energie pozitivă cu toată lumea, îmbrățișa pe oricine îl trata cu afecțiune și dragoste, era un copil foarte fericit și mereu zâmbitor, îi plăcea să petreacă. Dansa, cânta, se bucură de fiecare clipă din viața lui. A lăsat o amintire bună despre sine oriunde mergea, în afară casei avea maturitatea unui adult. În fiecare zi mergem la cimitir, în fața mormântului lui găsim mereu oameni care îi fac o vizită și îl omagiază, prietenii, colegii de școală și părințîi lor”, mărturisesc părinţii.

Familia cere acum să se facă dreptate, sperând ca şoferiţa acuzată de ucidere din culpă să primească o pedeapsă pe măsură pentru că a furat viaţa fiului lor, relatează Corriere. În acest sens, va fi decisivă filmarea obţinută de Poliția Rutieră San Severo de pe camerele de supraveghere din zonă.

Acum așteaptă să se facă lumină din plin și, mai ales, să i se aplice o pedeapsă adecvată investitorului, cercetat automat pentru ucidere pe marginea drumului. În acest sens, va fi decisivă filmarea unei camere instalate chiar în apropierea locului investiției, deja sechestrată și achiziționată de Poliția Rutieră San Severo, care a efectuat constatările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "A stins pentru totdeauna lumina vieții noastre" Băieţel de 8 ani, omorât sub ochii părinţilor de o şoferiţă grăbită, în ziua de Crăciun