Antena Meniu Search
x

A ucis o învățătoare irlandeză cu 11 lovituri de cuțit în gât, în timp ce tânăra făcea jogging. Pedeapsa primită de călăul originar din Slovacia

Bărbatul care a ucis-o pe învățătoarea irlandeză Ashling Murphy a fost condamnat vineri la închisoare pe viață, transmite BBC. Jozef Puska, în vârstă de 33 de ani, a înjunghiat-o pe tânăra de 23 de ani de 11 ori în gât, în timp ce aceasta făcea jogging.

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 18:34

A ucis o învățătoare irlandeză cu 11 lovituri de cuțit în gât, în timp ce tânăra făcea jogging. Pedeapsa primită de călăul originar din Slovacia
A ucis o învățătoare irlandeză cu 11 lovituri de cuțit în gât, în timp ce tânăra făcea jogging. Pedeapsa primită de călăul originar din Slovacia - The Sun

Jozef Puska, în vârstă de 33 de ani, din Lynally Grove, Irlanda, a fost găsit vinovat săptămâna trecută de un tribunal din Dublin, notează BBC. Puska a înjunghiat-o pe tânăra de 23 de ani de 11 ori în gât, în timp ce aceasta făcea jogging pe malul Canalului Grand, în apropiere de Tullamore, comitatul Offaly, la 12 ianuarie 2022.

Moartea tinerei a provocat un șoc pe scară largă

Moartea tinerei a provocat un șoc pe scară largă, determinând organizarea de priveghiuri în Irlanda și în Marea Britanie. Judecătorul Tony Hunt a declarat că sentința a fost "bine meritată". Puska nu a făcut niciun comentariu când i s-a comunicat sentința.

Puska și Murphy, o talentată muziciană folk, nu se cunoșteau și nu s-au întâlnit niciodată înainte de atac. Puska, cetățean slovac, a pledat nevinovat. El nu are cazier judiciar aici sau în Slovacia și nu a intrat niciodată în atenția poliției irlandeze (gardaí) înainte de crimă.

Cum a încercat criminalul să se apere în faţa anchetatorilor

El a susținut că a încercat să o ajute pe Murphy după ce aceasta fusese atacată de un alt bărbat, care l-a înjunghiat și pe el.

Înainte de a fi arestat, Puska a mărturisit crima după ce a fost internat la Spitalul St James din Dublin pentru a fi tratat pentru rănile prin înjunghiere în ziua următoare uciderii tinerei. Inițial, el a spus în spital că fusese înjunghiat într-un incident separat în Blanchardstown, la periferia Dublinului. Apoi, a mărturisit crima unui ofițer, afirmând că a acționat din panică.

Sub unghiile tinerei au fost găsite probe ADN aparținând lui Puska, dar a existat și un martor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » A ucis o învățătoare irlandeză cu 11 lovituri de cuțit în gât, în timp ce tânăra făcea jogging. Pedeapsa primită de călăul originar din Slovacia