Antena Meniu Search
x

Adolescent de 16 ani din SUA, împuşcat în cap şi în braţ, după ce a încurcat adresa şi a bătut la uşa greşită. Proprietarul credea că e un hoţ

Ralph Yarl avea 16 ani când a fost împușcat în cap și în braț în luna aprilie a anului trecut, după ce a încurcat adresa de unde trebuia să îşi ia fraţii şi a ajuns să bată la uşa greşită.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.01.2024, 17:45

- Shutterstock

În ciuda cumplitei tragedii, băiatul a făcut progrese neaşteptate de recuperare, dar a rămas cu dureri constante de cap, dificultăţi în a dormi şi probleme de concentrare, conform declarațiilor sale făcute în luna iunie în cadrul unei emisiuni televizate.

Săptămâna trecută, Ralph "a obţinut un loc în Orchestra sau Fanfara de Stat a Missouri pentru anul 2024", conform unei postări de pe Facebook a școlilor din North Kansas City. Districtul l-a numit pe el al doilea lider pentru clarinet bas.

"Eu sunt doar un copil și nu sunt mai presus de viață pentru că mi s-a întâmplat asta", a spus Ralph în luna iunie. "Voi continua să fac tot ceea ce mă face fericit. Voi trăi viața mea la maxim și nu voi permite ca acest lucru să mă afecteze".

Proprietarul spune că e nevinovat

Pe acelaşi subiect

Andrew Lester, în vârstă de 84 de ani și proprietarul casei, acuzat de împușcarea adolescentului, a declarat în aprilie 2023 că motivul pentru care a tras cu pistolul a fost din frică, crezând că Ralph încerca să intre peste el în casă, atunci când a sunat la uşă, potrivit CNN. A declarat că este nevinovat pentru două capete de acuzare de agresiune de gradul 1 şi tentativă de omor, înainte de a fi eliberat pe o cauțiune de 200,000 de dolari.

Procesul va avea loc în următoarele luni din acest an, potrivit datelor din anchetă. Lester i-ar fi spus adolescentului “să nu mai vii aici niciodată” înainte de a-l împuşca în cap şi în braţ, a povestit Ralph.

Incidentul a dus la proteste masive în oraşul Kansas, fiind ulterior deschisă o pagină de strângeri de fonduri unde oamenii au donat peste 3 milioane de dolari ca să ajute familia cu costurile medicale şi de recuperare.

Ralph trebuia să îşi ia fraţii plecaţi în vizită la un prieten, când a nimerit casa greşită şi a fost atacat de bătrânul de 84 de ani, conform declarațiilor sale către autorități.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Adolescent de 16 ani din SUA, împuşcat în cap şi în braţ, după ce a încurcat adresa şi a bătut la uşa greşită. Proprietarul credea că e un hoţ