Antena Meniu Search
x

O stewardesă, în vârstă de 23 de ani, ar putea fi executată în Arabia Saudită. Tânăra italiancă ar fi acuzată de trafic de droguri internațional

O stewardesă în vârstă de 23 de ani ar putea fi executată după ce ar fi fost prinsă cu droguri în Arabia Saudită.

de Redactia Observator

la 23.05.2023, 22:03

Tânăra italiancă ar fi acuzată de trafic de droguri internațional
O stewardesă, în vârstă de 23 de ani, ar putea fi executată în Arabia Saudită - Instagram

Ilaria De Rosa, din micul oraș italian Resana din provincia Treviso, ar fi fost arestată pe 6 mai pentru posesie de droguri. Părinții ei au explicat că telefonul ei a fost brusc oprit. Sunt îngrijorați și disperați să-și știe copilul în siguranță, având în vedere sentințele aspre care includ pedeapsa cu moartea în țara din Orientul Mijlociu, pentru astfel de infracțiuni, potrivit Mirror.

Părinții au aflat ce s-a întâmplat de abia după ce au contactat poliția, pentru că nu au mai primit niciun semn de la tânără timp de câteva zile, după ce a aterizat pe Aeroportul Internațional King Abdulaziz (JED sau KAIA) din stațiunea Jeddah de la Marea Roșie, la începutul acestei luni.

Italianca ar fi acuzată de trafic de droguri internațional

Ilaria ținea legătura cu părinții ei și le scria constant indiferent de destinația în care mergea. Presa italiană relatează că ea a fost reținută pentru un presupus caz de trafic de droguri. Oricine este prins încercând să introducă substanțe ilegale în Arabia Saudită se confruntă cu pedepse drastice, indiferent de cantitatea și tipul de drog. Ilaria lucra în mod regulat pe rute către Arabia Saudită. 

Pe acelaşi subiect

Părinții ei nu au reușit să o contacteze pe 6 mai. Telefonul Ilariei a fost oprit a doua zi. Pe 8 mai, mama și tatăl ei au raportat dispariția ei la poliția din orașul Castelfranco Veneto. Presa italiană spune că părinții Ilariei se temeau inițial că fiica lor ar fi putut fi răpită. Se pare că Ministerul italian al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale negociază cu autoritățile saudite.

Suntem în contact cu autoritățile locale pentru a clarifica această situație pe care sperăm să o rezolvăm cât mai curând posibil”, a declarat o sursă din minister.

Procuratura de stat din capitala Italiei, Roma, care se ocupă de cazuri de cetățeni italieni arestați în străinătate, este în contact permanent cu procurorul Arabia Saudită. Presa italiană susține că stewardesa, care nu are antecedente penale, este acuzată de trafic internațional de droguri.

Ea a stat la Spectrums Residence, un complex hotelier mare din Jeddah, până când era programat zborul de întoarcere. Potrivit presei locale, imaginile de pe camerele de supraveghere ar fi surprins-o pe tânăra de 23 de ani în timp ce iese din hotel și se urcă într-o mașină cu trei indivizi arabi. Se pare că o face în mod voluntar și fără nicio constrângere. Stewardesa nu s-a mai întors însă în camera ei de hotel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » O stewardesă, în vârstă de 23 de ani, ar putea fi executată în Arabia Saudită. Tânăra italiancă ar fi acuzată de trafic de droguri internațional