Antena Meniu Search
x

''Am așteptat 32 de ani pentru asta.'' Ucigaș condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, după ce iniţial a fost găsit nevinovat

Un criminal a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a fost rejudecat pentru o crimă pentru care a fost găsit inițial nevinovat.

de Maria Dogaru

la 16.08.2022, 14:40

Rickie Tregaskis, acum în vârstă de 53 de ani, a fost găsit nevinovat de un juriu pentru uciderea Barbarei Griffin, în vârstă de 59 de ani și pentru tentativa de ucidere a mătușii sale, în Jersey, în august 1990. Bărbatul a fost rejudecat recent pentru crimă și a fost găsit vinovat, relatează Mirror.

Bărbatul a fost găsit vinovat după 32 de ani

După ce a fost achitat, Rickie a continuat să ucidă la sfârșitul anilor 1990, când l-a omorât pe Michael Josey în Mevagissey, Cornwall. El a fost găsit vinovat de acea crimă și condamnat la închisoare pe viață. După ce a fost analizat mai bine cazul bărbatului, cu privire la dubla crimă comisă, acesta a fost rejudecat pentru uciderea Barbarei Griffin și găsit vinovat. În urma noului verdict, familia lui Michael Josey a declarat că dacă criminalul ar fi fost condamnat prima dată, Michael ar fi și astăzi aici.

Rickie, care acum se află într-un scaun cu rotile din cauza sclerozei multiple, a intrat în apartamentul Barbarei Griffin în timp ce mătușa ei era în vizită, în august 1990. Cea din urmă a supraviețuit, deși a suferit numeroase răni provocate prin înjunghiere, dar în timpul luptei, Barbara a fost înjunghiată mortal în inimă.

Pe acelaşi subiect

Rudele îndurerate, recunoscătoare că s-a făcut în sfârşit dreptate

''Am așteptat aproape 32 de ani pentru asta. Înseamnă totul, mama se poate odihni acum în pace, am așteptat în tot acest timp și acum toată lumea știe cine a ucis-o pe mama mea'', a declarat Cheryl Lowe, fiica Barbarei  Griffin.

''Aș dori să exprim personal recunoștința mea sinceră celor care au depus mărturie recent, pentru curajul lor în susținerea anchetei și pentru că s-au confruntat cu încercarea de a depune mărturie în instanță. Vreau, de asemenea, să exprim recunoașterea și recunoștința echipei inițiale de investigație din 1990, care a muncit atât de mult pentru a încerca să obțină dreptate'', a declarat un ofițer al poliției, Lee Turner. 

''Tregaskis a comis ceea ce nu poate fi descris decât ca un act vicios și laș împotriva a două femei, în vârstă de 59 și 85 de ani, în ceea ce ar fi trebuit să fie siguranța locuinței lor, în miezul nopții. Din fericire, datorită curajului și forței morale a unui număr de oameni care au depus mărturie în timpul procesului, s-a făcut în sfârșit dreptatea pentru acțiunile sale odioase'', a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » ''Am așteptat 32 de ani pentru asta.'' Ucigaș condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, după ce iniţial a fost găsit nevinovat