Antena Meniu Search
x

Foto Amendă uriaşă, pentru că au instalat luminiţele de Crăciun prea devreme. Mariah Carey ia apărarea familiei din SUA

Spiritul Crăciunului pare să ne cuprindă tot mai devreme, de la an la an. Iar în timp ce unele persoane sunt deranjate de acest lucru, alţii ard de nerăbdare să-şi împodobească locuinţele şi să asculte colinde. O familie din Florida, Statele Unite, va plăti scump pentru graba de a scoate luminiţele din sertar: amenda se ridică la 1.000 de dolari. 

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 16:26

Familia Moffa, din Florida, Statele Unite ale Americii, iubeşte Crăciunul atât de mult încât nu a mai rezistat tentaţiei de a-şi împodobi casa pentru sărbătorile de iarnă. Au angajat o firmă de decoratori şi au rămas impresionaţi de rezultatul final ... dar şi fără bani în buzunar. Întrucât decoratorii nu mai făceau faţă programărilor în luna decembrie, au convenit să instaleze luminiţele în data de 6 noiembrie, mai devreme decât se face în mod obişnuit. "Am făcut rezervarea de anul trecut", povesteşte Michael Moffa, potrivit Mirror. "Beculeţele arată destul de bine, copiii le adoră." Pe lângă luminiţele din copaci şi de pe faţadă, în curtea din spatele casei au fost instalaţi şi doi brazi de Crăciun şi un urs polar festiv.

Amendă de 1.000 de dolari pentru că au pus luminiţele de Crăciun prea devreme

Dar autorităţile locale nu au fost la fel de încântate de rezultatul final. Potrivit Asociaţiei Comunitare Westchase, decoraţiunile au fost instalate mult prea devreme, motiv pentru care pe 8 noiembrie, la doar 48 de ore de la plecarea angajaţilor firmei, familia a primit o scrisoare din partea asociaţiei de locatari. În document scria că luminiţele nu sunt permise decât după Ziua Recunoştinţei, iar amenda este de 200 de dolari pentru fiecare zi de încălcare a regulilor. Astfel, suma totală se ridică la peste 1.000 de dolari.

Reacţia cântăreţei Mariah Carey: "Atmosfera festivă nu poate fi reglementată"

Furioasă, Chelsea Moffa a postat scrisoarea pe o reţea de socializare şi a mărturisit că "Sincer vorbind, nu ne-am gândit niciodată că se va ajunge aici". Postarea a ajuns chiar şi în atenţia cântăreţei Mariah Carey, celebră mai ales pentru hit-ul de Crăciun "All I Want for Christmas is You". Artista susţine că "atmosfera festivă nu poate fi reglementată".

Conform unei surse judiciare, amenda vine în urma unei plângeri depuse de un vecin. Familia Moffa va fi nevoită să achite amenda în urma unui vot, iar de anul viitor situaţia în cauză va fi reglementată clar, de autorităţile locale. Michael Moffa consideră că s-a mers puţin prea departe, dar aşteaptă verdictul din instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Amendă uriaşă, pentru că au instalat luminiţele de Crăciun prea devreme. Mariah Carey ia apărarea familiei din SUA