Antena Meniu Search
x

Arestări în cazul modelului Abby Choi, tânăra ucisă şi tăiată în bucăţi într-o casă din Hong Kong. Fostul soţ şi rudele sale au fost acuzaţi de crimă

Se fac primele arestări în cazul crimei care a şocat internetul. Fostul soţ al lui Abby Choi, model şi influencer de 28 de ani care a fost ucisă şi tăiată în bucăţi, a fost arestat şi acuzat oficial de crimă, alături de alţi membri ai familiei sale: tatăl, mama şi fratele său. Cei patru s-au prezentat luni în instanță, după ce poliția a declarat că ar fi găsit părți ale corpului ei dezmembrat, a informat postul public RTHK, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 10:40

Fostul soț al lui Choi, Alex Kwong, în vârstă de 28 de ani, fratele său Anthony, de 31 de ani, și tatăl lor, Kwong Kau, de 65 de ani, sunt acuzați de uciderea ei. Mama lui Alex Kwong, Jenny Li, în vârstă de 63 de ani, este acuzată de obstrucţionarea justiţiei, a informat RTHK.

Fostul soț al lui Choi a fost arestat în timp ce încerca să fugă, la un debarcader de pe una dintre insulele din periferia orașului, a declarat poliția. Tuturor li s-a refuzat eliberarea pe cauțiune, a decis luni Tribunalul de Magistrați al orașului Kowloon, potrivit RTHK. Încă nu au depus o pledoarie.

Duminică, anchetatorii au identificat un craniu, mai multe coaste și păr, într-o oală mare de supă din oțel inoxidabil, despre care se crede că ar fi rămășițele lui Choi, a spus poliția. Alte părți ale corpului, inclusiv trunchiul și mâinile lui Choi, rămân dispărute. 

O altă femeie de 47 de ani a fost arestată duminică în legătură cu acest caz, a declarat poliția. Instanța a amânat cazul până pe 8 mai pentru a permite investigarea ulterioară a poliției, a informat RTHK.

Pe acelaşi subiect

Ultimele clipe din viaţa tinerei

Abby Choi a fost văzută ultima dată pe Fo Chun Road din Tai Po, în jurul orei 14.15, marţi. Purta un top alb cu mâneci lungi, pantaloni albi, pantofi albi şi o geantă mov. Imaginile CCTV au surprins-o pe Abby Choi înainte de a dispărea. În acea zi, Abby Choi se pregătea să-şi ia fiica, pe care o avea cu fostul ei soţ, potrivit presei locale care a citat surse anonime. Abby Choi a avut doi copii cu fostul ei soţ.

Un suspect de sex masculin, îmbrăcat într-un tricou negru şi pantaloni scurţi, a fost surprins în imagini CCTV ţinând o cutie mare de plastic albă, potrivit rapoartelor presei locale. Suspectul a încărcat apoi cutia într-un vehicul alb cu şapte locuri, cu uşa din spate deschisă. Abby Choi cântărea aproximativ 40 kg şi avea 1,55 m înălţime.

O ceartă legată de bani, posibil motiv al crimei

În cadrul investigaţiilor poliţiei, aceştia s-au întâlnit şi cu părinţii lui Kwong. În urma investigaţiilor suplimentare, s-a constatat că Abby Choi fusese implicată într-o dispută financiară cu familia lui Kwong. Conform presei, unele persoane implicate în această dispută au fost nemulţumite de gestionarea de către Choi a anumitor proprietăţi în valoare de zeci de milioane de dolari din Hong Kong, ceea ce a dus în cele din urmă la uciderea ei.

Mai multe persoane implicate în ancheta poliţiei au furnizat informaţii înşelătoare în încercarea de a obstrucţiona ancheta. Cu toate acestea, poliţia a reuşit să descifreze şi să analizeze aceste rapoarte false şi, în cele din urmă, a descoperit casa de la Tai Po. Această casă fusese închiriată de tatăl lui Kwong la începutul lunii.

Părţi ale trupului, depozitate în frigider

Superintendentul Chung a spus că detectivii au executat un mandat şi au intrat cu forţa în casă. La percheziţie, au descoperit părţi ale corpului uman care fuseseră depozitate în frigider. Autorităţile au descoperit, de asemenea, unele dintre obiectele personale ale lui Abby Choi, inclusiv geanta ei roz Hermes, cărţile de identitate şi cardurile de credit.

Potrivit presei locale, Abby Choi a continuat să sprijine financiar familia lui Kwong, chiar şi după divorţul acestora, potrivit news.ro. Cu toate acestea, au apărut suspiciuni că unele persoane ar fi vrut averea familiei lui Choi, care este evaluată la peste 100 de milioane de dolari HK. Suspecţii au fost reţinuţi şi vor fi acuzaţi ulterior de omor.

În 2016, Abby Choi s-a căsătorit cu actualul ei soţ, fiul unui fondator al TamJai Yunnan Mixian, un lanţ de restaurante casual din Hong Kong cu operaţiuni în China continentală. Lanţul a fost achiziţionat ulterior de Toridoll HK.

Salutată drept un Fashion Icon în numărul recent al revistei L’Officiel Monaco, Abby Choi are peste 80.000 de urmăritori pe Instagram. A fost văzută frecvent alături de alte celebrităţi şi a participat la spectacole de haute couture în timpul Săptămânii Modei de la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Mapamond » Arestări în cazul modelului Abby Choi, tânăra ucisă şi tăiată în bucăţi într-o casă din Hong Kong. Fostul soţ şi rudele sale au fost acuzaţi de crimă