Antena Meniu Search
x

Asistentă medicală din SUA, acuzată că a ucis un bătrân de 97 de ani după ce i-a spus acestuia că îi va administra „ceva special”

O asistentă a fost acuzată de uciderea unui veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, în vârstă de 97 de ani, după ce i-a dat un sedativ și i-a dezactivat aparatul de monitorizare a oxigenului.

de Maria Dogaru

la 24.08.2022, 13:00

Eyvette Hunter este acuzată că l-a ucis pe James Morris, în vârstă de 97 de ani, dându-i un sedativ neautorizat după ce acesta a devenit „agitat” și apoi i-a oprit aparatul de monitorizare a oxigenului, la Baptist Health din Lexington, Kentucky, pe 30 aprilie, relatează Mirror.

Asistenta susține că a recurs la acest gest, după ce bărbatul ar fi devenit agresiv 

Consiliul de asistente din Kentucky a depus un ordin de suspendare temporară pentru Eyvette, care i-a spus unui alt angajat care era de față că îi administrează „ceva special”. Ordinul precizează că bărbatul de 97 de ani se afla la spital în urma unei căzături.

Asistenta a spus că pacientul a devenit „agitat și agresiv”, așa că a încercat să contacteze un medic și o asistentă pentru a îi administra un calmant, însă cererea ei a fost refuzată. Așa că asistenta i-ar fi administrat apoi Lorazepam intravenos. După aproximativ 30 de minute, o altă asistentă a constatat că respirația domnului Morris era greoaie și i s-au administrat medicamente pentru a inversa efectele lorazepamului. Ordinul a mai concluzionat că asistenta a modificat mașina de saturare a oxigenului, astfel încât alarma să nu sune. În timp ce nivelul de oxigen i s-a stabilizat, bărbatul a continuat să sufere de pneumonie  din cauza efectelor sedativului, ceea ce înseamnă că mâncarea a pătruns în căile respiratorii.

Pe acelaşi subiect

Femeia a recunosut că i-a administrat pacientului acel medicament în mod ilegal

Razele X ar arăta că aspirația din substanțele ingerate de pacient în starea sa a determinat pacientul să dezvolte pneumonie aspirațională”, potrivit ordinului. Starea bărbatului a continuat să se deterioreze și a murit pe 5 mai. Eyvette a recunoscut că i-a dat pacientului medicamentul și apoi i-a dat de mâncare.

Spitalul a cooperat pe deplin cu ancheta poliției. Îngrijirea și siguranța pacientului sunt întotdeauna prioritățile noastre principale. Din respect pentru familie și pentru că aceasta este o chestiune penală, nu putem vorbi despre anchetă”, a spus spitalul într-un comunicat.

Asistenta a fost acuzat luni la Curtea de circuit al județului Fayette. Ea a fost arestată și cauțiunea ei a fost stabilită la 100.000 de dolari, potrivit dosarelor instanței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Asistentă medicală din SUA, acuzată că a ucis un bătrân de 97 de ani după ce i-a spus acestuia că îi va administra „ceva special”