Antena Meniu Search
x

"Au plecat împreună la îngeri". Băiat de 10 ani şi tatăl său, ucişi în vacanţă în Turcia. Un autobuz i-a spulberat pe şosea, în timp ce se plimbau cu un moped

Dramă de nedescris, după ce un băiat de 10 ani a fost ucis alături de tată, în timpul vacanţei din Turcia. Cei doi se plimbau cu un moped când au fost spulberaţi de un autobuz.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.07.2023, 17:31

Dylan Fitzpatrick, în vârstă de 10 ani, mergea cu un moped alături de tatăl său – Eoin, în ultima zi de vacanță în stațiunea turcească Alanya, când au fost spulberaţi pe şosea de un autobuz. Ambii au fost declaraţi morţi la faţa locului. Martor a fost şi fiul cel mare, Cian, în vârstă de 14 ani.

Claire Dowling, mama lui Dylan, şi-a cumpărat un bilet de avion iemdiat după ce a primit vestea cumplită. Cu durere în suflet aceasta a ajuns în Alanya pentru a putea fi alături de băiatul cel mare, dar şi pentru a se ocupa de formalităţi ca să aducă trupurile celor doi înapoi în ţară, potrivit Mirror. Dylan și Eoin, în vârstă de 36 de ani, se aflau pe un moped când au fost loviţi de un autobuz, în jurul orei 15.30, luni, cu câteva ore înainte ca aceştia să plece acasă la Portlaoise, în Co Laois, Irlanda.

Mama nu a primit încă toate detaliile în privinţa producerii accidentului. Cu ochii în lacrimi s-a urcat în primul zbor şi a venit în Turcia pentru a-şi aduce familia acasă.

„Nici măcar nu am ajuns în Turcia să-mi văd băiatul sau pe tatăl lui. Nimeni nu mi-a spus nimic”, a spus ea. Măcar sunt împreună... Of, doamne, cel mai mic băiat al meu.. Sper doar că atunci când s-a întâmplat - nu știu cum s-a întâmplat – sper că zâmbea. Ştiu că mă iubeşte şi că îşi iubeşte tatăl şi mă linişteşte să ştiu că sunt împreună acolo sus la îngeri”.

Întreaga familie este sfâşiată de durere în urma tragediei

Femeia l-a descris pe Dylan ca pe un băiat iubitor, cu un inteligență crescută, care iubea arta și sportul.

Era un băiat extraordinar, foarte bun şi amabil. Era un personaj şi oricine l-a cunoscut poate spune acelaşi lucru. Chiar dacă împlinise 10 ani el tot mă ţinea de mână pe stradă şi îmi spunea că mă iubeşte, indiferent unde ne aflam, nu îi era ruşine. Un copil extraordinar. Iubea să deseneze şi era pasionat de înot şi golf. Iubea toate lucrurile pe care copiii de 10 ani în mod normal nu le iubesc. Nu era ca ceilalţi, era foarte diferit. Dacă mă vedea că ies îmbrăcată într-o rochie în care poate nu arătam grozav, fiul meu mai mare nu spunea nimic, dar el îmi spunea mereu: «mami, arăţi bine, eşti frumoasă». Era atât de amabil. Un copil care iubea viaţa”, mărturiseşte mama.

Copiii mergeau în fiecare an în vacanţă, separat cu fiecare părinte, după ce cuplul a hotărât să meargă pe drumuri separate, a explicat Claire Dowling.

„Ceea ce îmi frânge inima este că ar fi trebuit să aterizeze astăzi și știu că murea de nerăbdare să se întoarcă acasă”, a spus ea. „Îi plăcea să fie acasă. Nu are mulți prieteni. Îi place să fie acasă, îi place să fie cu mine. Îi plac lucrurile simple din viață. Nu cerea niciodată prea multe şi nici nu-i păsa de multe. Era foarte simplu

Alți membri ai familiei care au vorbit cu Irish Mirror din Portlaoise au spus că se temeau că ar putea dura de la o săptămână până la 10 zile până când rămășițele lui Dylan și Eoin vor fi aduse în Irlanda. Ei au subliniat, de asemenea, că atât mama, cât şi tatăl lui Dylan au fost întotdeauna părinţi devotaţi copiilor lor, în ciuda faptului că nu mai formau o relaţie.

Potrivit presei din Turcia,tatăl și fiul au fost loviți de autobuz în apropierea unei treceri de pietoni, luni după-amiază, iar șoferul de autobuz - un cetățean turc în vârstă de 28 de ani - a fost arestat ulterior. Poliția turcă a confirmat că cele două victime erau irlandeze și se aflau în vacanță în zonă când s-a produs tragedia. Departamentul de Afaceri Externe a declarat că oferă asistență consulară în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "Au plecat împreună la îngeri". Băiat de 10 ani şi tatăl său, ucişi în vacanţă în Turcia. Un autobuz i-a spulberat pe şosea, în timp ce se plimbau cu un moped