Antena Meniu Search
x

Băiat de 10 ani, transportat de urgenţă la spital după ce s-a intoxicat cu apă, în SUA. Copilul băuse 6 sticle de apă într-o oră

Un băiețel de 10 ani a fost transportat de urgență la spital cu intoxicație cu apă, după ce a băut șase sticle în doar o oră, iar rinichii lui nu au mai putut face faţă aportului excesiv de apă.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 18:29

Băiat de 10 ani, transportat de urgenţă la spital după ce s-a intoxicat cu apă, în SUA. Copilul băuse 6 sticle de apă într-o oră
Băiat de 10 ani, transportat de urgenţă la spital după ce s-a intoxicat cu apă, în SUA. Copilul băuse 6 sticle de apă într-o oră - Shutterstock

Ray Jordan a fost transportat de urgență la Spitalul de Copii din Columbia, Carolina de Sud, după ce a suferit o intoxicație cu apă. Băiatul se jucase afară cu verii săi pe vremea caldă și băuse șase sticle de apă într-o oră, relatează Mirror.

Au început să apară simptome ale intoxicației cu apă, inclusiv vărsături și pierderea funcției motorii. Medicii care l-au examinat la spital au descoperit niveluri extrem de scăzute de sodiu în sângele lui, o afecțiune care apare atunci când rinichii nu pot face față aportului excesiv de apă.

Ce simptome a resimţit copilul

Părinții lui Ray, Stacy și Jeff Jordan și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea fiului lor și au descris simptomele lui Ray, declarând că acesta părea în stare de ebrietate, cu deficiențe mintale și incapabil să-și controleze capul sau brațele. „A fugit afară cu verii săi și a început să se joace. Erau agitaţi alergând în cercuri prin casă, o grămadă de băieți împreună, sărind pe trambulină”, au declarat ei.

Pe acelaşi subiect

După un timp, băiatul s-a simțit epuizat de căldură și a început să bea apă. „Intrase și își luase niște apă. Ceea ce nu ne-am dat seama a fost cât de mult a primit. Nu și-a mai putut controla capul, brațele, nimic. Funcțiile lui motorii nu mai erau active. L-am dus direct la spital în acel moment. Aproape părea că era drogat, beat, chiar și cu handicap mintal", au spus părinţii lui.

Medicii au găsit, de asemenea, umflături în jurul creierului său, care i-au cauzat dureri de cap severe. Pentru a gestiona acest lucru, ei i-au administrat lichide care să-l ajute să urineze și să-și regleze nivelurile de sodiu și potasiu din sânge.

Ray și-a revenit în cele din urmă și nu a experimentat niciun efect de lungă durată. Familia este recunoscătoare personalului spitalului și speră că povestea lor va crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele intoxicației cu apă, în special în timpul verii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Băiat de 10 ani, transportat de urgenţă la spital după ce s-a intoxicat cu apă, în SUA. Copilul băuse 6 sticle de apă într-o oră