Antena Meniu Search
x

Galerie foto Băieţel de 10 ani, bolnav de atrofie musculară, gonit de paznicul unui parc pentru că se afla în scaun cu rotile, în Chicago: "Ne poate crea probleme"

Un băieţel de 10 ani, diagnosticat cu atrofie musculară la nivelul coloanei vertebrale, a fost rugat să părăsească un parc din Chicago, după ce un agent de securitate şi-a exprimat îngrijorarea că scaunul său cu rotile ar putea reprezenta un risc de rănire pentru alţii copii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.07.2021, 17:55

Jordan Block, în vârstă de 10 ani, s-a oprit cu mama lui să viziteze Crown Fountain la Millennium Park, după ce fusese la o consultaţie la medic, săptămâna trecută. La scurt timp un gardian s-a apropiat de cei doi şi le-a cerut să plece.

„Stă în scaun cu rotile de la vârsta de 2 ani; gardianul ne-a spus: Ei bine, dacă un alt copil aleargă spre el ne poate crea probleme” a declarat joi mama copilului, Megan Block.

Mama băiatului gonit din parc: "Mulţumesc că l-ai făcut să plângă pe copilul meu astăzi"

Mama a povestit că cei doi se plimbau ocazional în acel parc, dar nu au avut niciodată probleme până în acel moment. Relatând incidentul, Jordan a spus că a fost „surprins” de comentariul paznicului, adăugând: „I-am spus că am mai fost acolo şi nu au existat alte momente de genul”. Băiatul a mărturisit că din cauza condiţiei sale şi a scaunului cu rotile, multe dintre activităţile pe care şi-ar dori să le facă îi sunt imposibile, motiv pentru care plimbările prin parc sunt cele de care se bucură cel mai mult, în special în zilele calde de vară: „Nu pot să fac alte lucruri aşa că asta e distractiv pentru mine” a adăugat copilul.

Pe acelaşi subiect

Mama şi-a exprimat frustrarea într-o postare pe Facebook, la scurt timp după incidentul din 6 iulie, făcând un apel la ceilalţi părinţi pentru a fi mai îngăduitori cu cei care au poate puţin mai multă nevoie de atenţie şi ajutor: „Ce zcieţi să NU MAI EXCLUDEM COPIII CU DIZABILITĂŢI DIN ANUMITE ACTIVITĂŢI? Să-ţi priveşti propriii copii şi să te asiguri că nu dau peste copilul meu care se află în scaun curotile? Mulţumesc Chicago că l-ai făcut să plângă pe copilul meu astăzi"

Potrivit site-ului site-ului Millennial Park, fântâna este accesibilă inclusiv persoanelor cu dizabilităţi, fiind proiectată fără margini sau zone cu apă adâncă care ar reprezenta un risc pentru cei aflaţi în scaun cu rotile. Autorităţile din Chicago au declarat că au luat legătura cu paznicul de la securitate pentru a aborda problema cu cât mai multă seriozitate, dar consideră problema ca fiind un „incident izolat”.

"Millennium Park a fost conceput pentru a fi accesibil tuturor, acest un lucru reprezintă una dintre valorile de bază ale departamentului nostru. Colaborând îndeaproape cu primăria pentru a oferi toate condiţiile în ceea ce priveşte persoanele cu dizabilități, promitem să ne asigurăm că toată lumea din orașul nostru are acces egal la artă și cultură” se arată într-un comunicat transmis de directorii parcului, potrivit Daily Mail.

Băieţelul de 10 ani speră ca incidentul să nu se mai repete şi îşi doreşte ca toată lumea să fie trată corect în viitor: „Nu vreau să i se întâmple şi altcuiva. Vreau să fie egalitate pentru toată lumea”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Băieţel de 10 ani, bolnav de atrofie musculară, gonit de paznicul unui parc pentru că se afla în scaun cu rotile, în Chicago: "Ne poate crea probleme"