Antena Meniu Search
x

Băieţel de un an şi trei luni, găsit mort de mama lui la 48 de ore de la externarea din spital, în UK. Medicii asiguraseră părinţii că totul este în regulă

Tragedie fără margini pentru o familie din Marea Britanie. O mamă şi-a găsit bebeluşul de un an şi trei luni mort în pătuţul său, la scurt timp după ce a fost externat din spital.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.01.2024, 11:58

- Cheshire Live

Olly Stopforth din Frodsham, Cheshire avea doar un an şi trei luni când a fost găsit fără viaţă în propriul pătuţ, la câteva zile după ce fusese externat din spitalul Contesa de Chester, cu temperatură şi o erupţie cutanată puternică.

Totul a început când răceala pe care o avea micuţul a început să se agraveze, simptomele erau deja neobişnuite, iar părinţii au hotărât să meargă la spital pentru a se asigura că nu este nimic grav. Bebeluşul a început să aibă febră şi la scurt timp i-a apărut şi o erupţie cutanată pe piele. I-au administrat câteva medicamente după ce au discutat cu medicul de familie, dar simptomele s-au înrăutăţit peste noapte. A doua zi dimineaţă erupţia se răspândise, atât pe faţă cât şi pe torace, iar temperatura nu scăzuse deloc. Din cauza simptomelor severe, cel mic era letargic.

Băiatul, externat în ciuda stării de sănătate care se înrăutăţea

În timpul unei discuţii online cu medicul de familie, acesta le-a spus că ar putea fi vorba de o boală virală, sfătuindu-i să continue medicamentaţia prescrisă. Văzând că în ciuda tratamentului situaţia se agravează, părinţii au sunat la ambulanţă, iar paramedicii i-au făcut o evaluare odată ajunşi la faţa locului. Avea temperatura de 40 de grade şi pulsul de 207. A fost transportat de urgenţă la spital, unde a stat la secţia de Urgenţe aproape patru ore, aşteptând să i se acorde atenţie. În urma unei consultaţii scurte, medicul de gardă a recomandat părinţilor să continue cu tratamentul prescris de medicul de familie şi l-a externat, asigurând familia că poate merge acasă.

Medicii și asistentele care l-au consultat pe micuţul Olly "au eşuat în a-l trata corespunzător, în funcţie de gravitatea stării sale de sănătate", susţin părinţii. Potrivit datelor medicale înregistrate, băiatul era activ şi nu avea probleme de respiraţie, lucru contestat de familie.

Olly a fost găsit fără viaţă de mama lui la ora 12:15 dimineaţa, la mai puţin de 48 de ore de după externare, conform Mirror.

Olly era un băiețel atât de plin de viață, energic, fericit. Un frate mai mic minunat pentru fiul nostru de opt ani, Finley, care îl regretă teribil şi îi duce dorul. Nu pot descrie trauma și neîncrederea care au urmat descoperirii că micuțul nostru Olly a murit în somn la mai puțin de 48 de ore după ce fusese externat, după ce ne-au făcut să credem că era ceva relativ minor. Finley nu înțelege de ce frățiorul său nu mai este cu noi. Ne spune adesea că se simte singur și primește sprijin prin consiliere la școală. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Personalul medical nu părea pur și simplu interesat să descopere ce i se întâmpla cu adevărat lui Olly, iar micuțul nostru și-a pierdut viața ca rezultat al neglijenţei lor", a declarat mama lui, Laura Stopforth, în vârstă de 45 de ani, în timpul anchetei.

Părinţii acuză medicii de neglijenţă

"Olly și-a pierdut viața pentru că medicii și asistentele care au fost solicitate să aibă grijă de el în acea zi l-au neglijat şi nu au investigat simptomele pentru a găsi un diagnostic şi un tratament adecvat, deşi simptomele erau evidente. Au eşuat în a trata o boală gravă de care copilul suferea. El era clar într-o stare foarte proastă, era foarte bolnav când a fost transportat cu ambulanţa, aşa cum au confirmat paramedicii, dar această situaţie urgentă nu a fost tratată ca atare şi a fost nevoie să aşteptăm la Urgenţe câteva ore. Nimeni nu a făcut niciun effort pentru a descoperi de ce se simte aşa de rău, pentru a găsi un diagnostic. Nu i-au fost făcute teste de sânge sau de urină. Credem că Olly avea scarlatină, simptomele erau în concordanță cu această boală. Antibioticele i-ar fi salvat viața", a transmis avocatul familiei, Diane Rostron, specializată în cazuri de neglijenţă medicală.

Spitalul Contesa de Chester a transmis că sunt luate măsuri în acest caz, se efectuează în prezent o anchetă, iar spitalul îşi asumă responsabilitatea în urma tragediei. De asemenea, medicul şi asistentele care l-au consultat pe micuţul Olly în ziua internării sunt de asemenea anchetaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Băieţel de un an şi trei luni, găsit mort de mama lui la 48 de ore de la externarea din spital, în UK. Medicii asiguraseră părinţii că totul este în regulă