Antena Meniu Search
x

Bărbat de 48 de ani, condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 3 femei. Francezul, supranumit "ucigașul HR”, credea că ele i-au distrus cariera

Dreptate pentru trei suflete. Un bărbat a fost condamnat la închisoare pe viață în Franța, după ce a ucis trei femeie ce care le-a acuzat că i-au ruinat cariera.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 09:12

Francezul, supranumit „ucigașul HR”, credea că ele i-au distrus cariera
Bărbat de 48 de ani, condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 3 femei - Profimedia

Gabriel Fortin, în vârstă de 48 de ani, a primit miercuri pedeapsa maximă pentru omor și tentativă de omor de către un tribunal din orașul Valence. Gabriel Fortin, care a fost supranumit „ucigașul HR”, a fost arestat în 2021, la câteva zile după ce le-a ucis pe cele trei femei.  Bertrand Meichel, singurul supraviețuitor al atacurilor, a fost și el prezent la tribunal, potrivit BBC.

Astăzi, legea limitează închisoarea pe viață la 22 de ani, iar instanța nu va avea de ales decât să se conformeze”,  a spus el.

Prima crimă a avut loc pe 26 ianuarie 2021 în regiunea Alsacia din estul Franței. Managerul de resurse umane, Estelle Luce, a fost împușcată în cap în parcarea companiei, după muncă. Mai târziu în acea seară, la aproximativ 50 km distanță, un alt manager de resurse umane a fost împușcat în casa sa de un bărbat care se dădea drept un livrător de pizza. Victima, Bertrand Meichel, a supraviețuit.

A ucis trei femei pentru că le credea responsabile de eșecul său în carieră

Pe acelaşi subiect

Două zile mai târziu, la 500 km spre sud, un bărbat care purta o mască și o pungă de plastic albă a intrat într-un business parck din Valence, a scos o armă din pungă și a ucis-o pe directoarea Patricia Pasquion. Câteva minute mai târziu, Géraldine Caclin, tot manager de resurse umane, a fost ucis la o companie de servicii de mediu lângă Valence. Plăcuța de înmatriculare a mașinii folosită de bărbatul înarmat i-a condus pe polițiști direct la criminal.

Ulterior, a fost dezvăluit că Estelle Luce și Bertrand Meichel au fost implicați în concedierea lui Gabriel dintr-o companie în 2006. Trei ani mai târziu, doamna Géraldine Caclin a condus procedura de concediere împotriva inginerului după o perioadă de probă nereușită.

Patricia Pasquion nu a avut niciodată de-a face cu Gabriel, dar poliția crede că a ținut ranchiună față de personalul de la centrul de locuri de muncă din Valence, unde a fost angajat până în 2013. În timpul procesului său de două săptămâni, Gabriel Fortin a fost destul de tăcut, dar a susținut că a fost victima unor conspirații care l-au determinat să fie demis din funcții între 2006 și 2009, precum și spionaj.

Avocații lui au sugerat că acesta nu era apt mental pentru a fi judecat, susținând că era izolat și suferea de tulburări de personalitate. Dar procurorii au arătat cum el a cercetat amănunțit și a pus la cale atacurile sângeroase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Bărbat de 48 de ani, condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 3 femei. Francezul, supranumit "ucigașul HR”, credea că ele i-au distrus cariera