Antena Meniu Search
x

Bărbat din SUA, eliberat după ce a stat 28 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cum s-a aflat adevărul

Un bărbat din SUA, care și-a petrecut aproape 28 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care a negat întotdeauna că a comis-o, a fost eliberat.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 16:33

Cum s-a aflat adevărul
Bărbat din SUA, eliberat după 28 de ani de stat în spatele gratiilor, pentru o crimă pe care nu a comis-o - Profimedia

Lamar Johnson, în vârstă de 50 de ani, a ieșit din sala de judecată din St Louis ca un bărbat liber, după o hotărâre a judecătorului David Mason, marți. Judecătorul a spus că a luat această decizie după ce doi martori au furnizat „dovezi clare și convingătoare” că Lamar este nevinovat. El a fost condamnat pentru uciderea lui Marcus Boyd în 1994, potrivit BBC.

Lamar a fost eliberat după 28 de ani de stat în spatele gratiilor

Lamar a fost vizibil șocat când hotărârea a fost anunțată, la fel și oameni care erau în sala de judecată pentru a-l susține și care au început să aplaude și să strige de fericire. „Este copleșitor”, a spus Lamar Johnson, după ce a părăsit sala de judecată.

Anul trecut, avocatul Kim Gardner a depus o moțiune pentru eliberarea lui Lamar după ce a efectuat o investigație împreună cu organizația juridică non-profit Innocence Project. După audierea de marți, echipa juridică a bărbatului a criticat biroul procurorului general al statului, care și-a dorit ca Lamar să rămână în închisoare.

Pe acelaşi subiect

Biroul „nu a încetat niciodată să susțină că Lamar a fost vinovat și să-l facă să moară în închisoare”, au spus avocații lui Lamar într-un comunicat. Un purtător de cuvânt al procurorului general a declarat într-un e-mail că biroul nu va lua nicio măsură în acest caz.

Bărbatul a plecat mereu nevinovat

Marcus Boyd a fost împușcat mortal de doi bărbați mascați pe veranda din față a domnului Johnson în octombrie 1994. Lamar Johnson a spus în repetate rânduri că nu era acasă când a avut loc atacul și că nu este vinovat pentru crimă.

Judecătorul Mason și-a emis hotărârea după ce un martor și-a retras mărturia, iar un deținut a mărturisit că l-a împușcat pe Boyd cu un alt suspect, Phil Campbell. În timpul procesului inițial, Phil Campbell a pledat vinovat pentru o acuzație redusă și a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Bărbat din SUA, eliberat după ce a stat 28 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cum s-a aflat adevărul