Antena Meniu Search
x

Video Viaţa lui Mario Iorgulescu în Italia, după ce a omorât un tânăr. Invocă un handicap mental, vrea condamnare cu suspendare şi îşi face iubite pe Instagram

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat la 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă. În urmă cu aproape patru ani, a condus beat şi drogat şi a accidentat mortal un bărbat, tată a doi copii. Iorgulescu se află în Italia. 

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 19:48

Vezi și

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui al Ligii profesioniste de fotbal, aflat la volanul unui Aston Martin, accidenta mortal un tânăr de 24 de ani, tatăl a doi copiii. Ar fi avut o ceartă cu iubita, din gelozie, şi a plecat în goană de la opetrecere. Ar fi fost şi băut, şi drogat. Într-un scuar nesemnalizat, a intrat pe contrasens.  

Aproape 4 ani mai târziu, pentru fapta lui, magistraţii au decis o pedeapsă fără acord de recunoaştere - 15 ani şi opt luni de închisoare, plus daune morale şi materiale pentru părinţii lui Daniel Vicol, tânărul care se afla în maşina pe care Mario Iorgulescu a lovit-o frontal. Pedeapsa este pentru omor şi pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a altor substanţe, deşi avocaţii lui au încercat să schimbe încadrarea în ucidere din culpă.

"A reuşit să dea o pedeapsă nu exemplară, absolut halucinantă. Sunt persoane care au făcut masacre în masă şi au primit semnificativ mai puţin de 15 ani. E o mascaradă judiciară", a spus avocatul lui Mario, Florin Durgheu.

Iorgulescu ar avea un handicap mental, spun avocaţii săi

Pe acelaşi subiect

"Mesajul judecătorilor este unul foarte clar, dar foarte ferm. Legea în România nu trebuie considerată a fi facutativ opţională, ci obligatorie şi astfel de comportamente nu pot fi tolerate", a spus președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, Cătălin Codescu.

Mario Iorgulescu este în Italia, acolo unde a fost transferat încă din 2019, pentru recuperare. A fost rănit grav în accident şi operat la vremea respectivă, de urgenţă. Avocaţii lui Iorgulescu au declarat la ultimul termen al procesului că acesta ar avea un handicap mental şi că nu are discernământ. Iorgulescu nu a fost extrădat pentru că italienii au decis că starea psihică nu îi permite să participe la proces. 

"Suferă de aceste probleme care sunt reale, nu sunt inventate. Din momentul în care şi-a revenit din comă, permanent a fost internat la clinica de psihiatrie din Italia, permanent", a mai spus avocatul lui Iorgulescu. Totuşi, în urmă cu două luni, dădea interviuri despre relaţia pe care ar fi început-o cu o tânără cunoscută în high life-ul dâmboviţean. 

"Mi-am făcut un cont de Instagram. Nu mai suportam singurătatea, eram foarte singur şi trist. Nu mai suportam să stau aşa, în situaţia respectivă, în clinică. Sunt destul de disponibil şi capabil", spunea el. Tot anul trecut declara că şi-ar dori să fie condamnat cu suspendare şi să îşi ispăşească pedeapsa în Italia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Viaţa lui Mario Iorgulescu în Italia, după ce a omorât un tânăr. Invocă un handicap mental, vrea condamnare cu suspendare şi îşi face iubite pe Instagram