Antena Meniu Search
x

Bărbat obligat să îşi plătească fosta soție pentru treburile casnice neplătite timp de 25 de ani de căsnicie. Spaniolul îi interzisese să aibă un serviciu

Un tribunal spaniol l-a constrâns pe un om de afaceri să îi plătească peste 200.000 de euro fostei lui soţii, după 25 de ani în care aceasta a făcut treburile casnice.

de Redactia Observator

la 11.03.2023, 11:43

Bărbat obligat să îşi plătească fosta soție pentru treburile casnice neplătite timp de 25 de ani de căsnicie - Shutterstock

Soțul Ivanei Moral a trebuit să plătească o sumă de mai bine de 200.000 de euro în urma divorţului. Avocata femeii a luat în considerare salariul minim pe economie pe care aceasta ar fi trebuit să îl primească de-a lungul căsniciei, în schimbul muncilor casnice pe care le-a făcut. Cei doi au împreună şi două fete de 20 respectiv 14 ani, cărora bărbatul trebuie să le plătească de asemenea pensie alimentară.

Fosta soție a mărturisit că a fost exclusă complet din punct de vedere financiar și nu a rămas cu niciun venit în urma despărțirii.

"Mi-am încurajat soțul în ceea ce privește munca și familia. Însă nu am avut niciodată acces la părţile financiare; totul era pe numele lui", a declarat Ivana într-un interviu pentru DailyMail.

Fostul soț îi interzicea Ivanei să lucreze în afara casei

Ivana Moral nu avea voie să lucreze unde își dorea ea, ci îi erau oferite posturi la companii deținute de fostul soț. Pe lângă aceste posturi, ea se ocupa mai ales de întreținerea casei, activități care nu îi mai lăsau timp liber. Cu toate acestea odată ce procesul a fost câștigat de către ea, a primit rezultatul pentru care a muncit.

Mama a doi copii, care s-a căsătorit cu fostul ei în 1995, înainte de a cere divorțul în 2020, a spus că este mulțumită de rezultatul primit în urma divorţului, după ani de muncă grea.

„În mod clar, acesta a fost un caz de abuz care trebuia să fie complet exclus financiar (de către fostul meu soț), eu și fiicele mele am rămas fără nimic după toți acești ani în care mi-am pus tot timpul, energia și dragostea. în familie”, a spus ea.

Ivana s-a dedicat „în esență muncii în casă, ceea ce însemna să aibă grijă de casă, de familie și de tot ceea ce implică acest lucru, se arată în hotărârea judecătorească.

Căsătoria cuplului a fost guvernată de un contract prenunpţial, pe care soțul i-a cerut să-l semneze la începutul căsătoriei. Acesta a precizat că orice câștigă fiecare parte este doar al lor, ei împărțind doar posesiunile. Aranjamentul ar fi lăsat-o pe femeie fără acces la averea dobândită prin ani de parteneriat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Bărbat obligat să îşi plătească fosta soție pentru treburile casnice neplătite timp de 25 de ani de căsnicie. Spaniolul îi interzisese să aibă un serviciu