Antena Meniu Search
x

Video Despăgubită pentru 25 de ani de treburi casnice. Ivana va primi 200.000 de euro de la fostul soţ: "M-am simţit subapreciată". Caz inedit în Spania

Caz inedit în Spania: o femeie va fi despăgubită cu 200.000 de euro de fostul soț pentru că a fost casnică timp de 25 de ani. În plus, bărbatul va trebui să-i plătească şi o pensie lunară de 500 de euro. Judecătoarea a considerat că femeia a fost privată de cariera profesională pentru că în timpul căsătoriei s-a dedicat exclusiv familiei. 

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 21:40

Vezi și

Ivana este din Malaga, are 48 de ani, iar ultimii 25 de ani din viață si i-a petrecut acasă, ocupată cu treburi casnice. Femeia susţine că soţul său nu a lăsat o să lucreze în afara căminului, deşi l-a ajutat să gestioneze sălile de sport pe care acesta le deţinea, fără să fie în vreun fel plătită. 

Ivana Moral: M-am ocupat de creşterea fiicelor mele, de îngrijirea soţului meu. Aveam grijă să fie totul impecabil în casă. Am renunţat la a avea un loc de muncă, la a face ceea ce-mi place, la a mă forma bine.

Ivana e mulțumită de verdictul judecătorilor

Cei doi au divorţat în 2020. Instanţa a decis acum ca bărbatul să-i dea 200.000 de euro pentru munca pe care a făcut o în gospodărie în timpul căsniciei. Suma ar fi echivalentul unui salariu minim pe care ar fi putut să-l obţină în aceaastă perioadă. Fostul soţ trebuie să îi plătească şi o pensie alimentară de 500 de euro pe lună. Ivana e mulțumită de verdictul judecătorilor.

Ivana Moral: Sunt foarte bucuroasă, pentru că e o victorie cu "v" mare. M-am simţit subapreciată în multe dintre capacităţile mele şi nu am putut să-mi dezvolt pe deplin toate abilităţile. 

Bărbatul trebuie să plătească încă o mie de euro lunar pensie alimentară celor două fiice pe care le au împreună, care au 14 şi 20 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Despăgubită pentru 25 de ani de treburi casnice. Ivana va primi 200.000 de euro de la fostul soţ: "M-am simţit subapreciată". Caz inedit în Spania