Antena Meniu Search
x

Bărbatul care susţinea că e imun la venin a murit după ce a fost muşcat de şarpe, de limbă. GALERIE FOTO

Filipinezul cunoscut sub numele de „Snake Man” (Omul Şarpe), care pretindea că e imun la venin, a murit după ce o cobră l-a muşcat de limbă în timp ce încerca să o sărute.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.07.2021, 13:39

Bernardo Alvarez, în vârstă de 62 de ani, din oraşul Mangaldan, provincia Pangasinan, a prins cobra filipineză, cunoscută pentru veninul ucigaş, după ce reptila şi-a făcut apariţia în cartierul „luptătorului de şerpi”, pe 9 iulie.

Bărbatul a încercat să sărute cobra

După ce a capturat şarpele şi l-a arătat mândru privitorilor, Bernardo a îndreptat capul cobrei aproape de buzele sale ca şi când ar fi încercat să o sărute. Într-o clipită, reptila a sărit spre gura lui şi l-a muşcat de limbă. A ţipat de durere înainte să lase din mâini cobra, apoi s-a prăbuşit la pământ. Şi-a dat ultima suflare în doar câteva minute, nemaiapucând să primească ajutor din partea medicilor. Localnicii furioşi au ucis imediat şarpele, de teama ca reptila să nu facă altă victimă.

„Veninul șarpelui poate provoca paralizie, ceea ce s-a întâmplat cu ‘Omul șarpe’. Paralizia îi poate opri respiraţia, poate afecta fluxul de oxigen din corp şi, în cele din urmă, poate opri bătăile inimii” a declarat dr. Anna de Guzman.

Pe acelaşi subiect

Medicii ajunşi la faţa locului au încercat să îl resusciteze pe Bernardo, dar era prea târziu, corpul devenise deja rigid, ca efect al veninului.

„Un poliţist şi un medic au venit imediat acolo să îl verifice şi ne-au spus că nu are puls aşa că au încercat să îl resusciteze. Nu au avut succes, deoarece veninul cobrei era prea puternic. Nu ştim cum să acceptăm ceea ce s-a întâmplat” a mărturisit sora bărbatului, Teresa Oca.

Aranjamentele funerare au fost făcute de familia lui Bernardo, iar înmormântarea va avea loc în această săptămână. Cobra din nordul Filipinei este recunoscută pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume. Toxinele sale atacă direct sistemul respirator al victimelor sale, astfel încât o singură mușcătură ar putea fi mortală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Bărbatul care susţinea că e imun la venin a murit după ce a fost muşcat de şarpe, de limbă. GALERIE FOTO