Antena Meniu Search
x

Bebeluș născut prematur, mort după câteva luni în spital, în UK. Părinţii acuză medicii de neglijenţă: "A avut o moarte urâtă; nu puteam face nimic" 

Un bebeluș născut prematur a murit la doar câteva luni, într-un spital din Anglia. Revoltați, părinții acuză acum medicii de neglijenţă, după ce ar fi refuzat să-l transfere pe cel mic la un spital care dispunea de aparatura necesară și care i-ar fi putut salva viața.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 11:22

Michael Gallagher s-a născut prematur la 27 de săptămâni pe 24 mai, împreună cu sora sa geamănă Angel. El a fost dus la Spitalul Wythenshawe în luna octombrie, după ce a început să respire foarte greu. Medicii au descoperit atunci că suferea de bronșiolită, relatează Mirror.

Mama și tatăl lui spun că personalul din spital părea să aibă totul sub control și că Michael urma să fie mutat la spitalul din Oxford Road dacă starea lui se înrăutățea. Dar planul s-a schimbat peste noapte, după ce starea micuțului a început să se înrăutățească. El a murit în mod tragic la scurt timp după.

Părinții au rugat medicii ca fiul lor să fie intubat şi mutat în alt spital

„S-a luptat și s-a luptat și s-a luptat. A avut o moarte urâtă și nu puteam face nimic, nu m-au ascultat. Cred că dacă copilul meu ar fi fost mutat pe Oxford Road, ar fi fost în viață acum. L-ar fi intubat, ar fi avut o mică șansă. Totul era sub control, aveau planul B și planul C, când eram încă la planul A”, a spus mama copilului, Susannah, în vârstă de 32 de ani.

Pe acelaşi subiect

Familia spune că toate acele „planuri” ale medicilor, care erau menite să țină starea de sănătate a micuțului sub control, au fost date peste cap, după ce personalul spitalului s-a schimbat pe tura de noapte. În fiecare moment, părinții lui Michael spun că au rugat medicii ca fiul lor să fie intubat și ca Michael să fie mutat la Oxford Road.

Susanna spune că a întrebat de două ori o asistentă: „Pot să moară copiii din cauza bronșiolitei?” înainte de a primi răspunsul: „Nu vreau să răspund la acea întrebare”. „M-am uitat la Michael și i-am văzut corpul mișcându-se. Îl arătam cu degetul și am spus „uite!”. În 10 până la 15 secunde, ea i-a smuls păturica de pe el și toți au început să încerce să-l salveze.Țipam. Fiul meu tocmai murise. Nu-mi venea să cred, trebuie mutat pe Oxford Road. Totul era sub control. Când s-a produs schimbarea de tură, totul a mers din ce în ce mai prost", a spus mama.

Părinţii, îngenunchiaţi de durere, caută acum dreptatea pentru bebeluşul lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Bebeluș născut prematur, mort după câteva luni în spital, în UK. Părinţii acuză medicii de neglijenţă: "A avut o moarte urâtă; nu puteam face nimic"