Antena Meniu Search
x

Bolnavi agresaţi sexual în spital. Patru ani de închisoare pentru un doctor din Anglia care profita de pacienţi sub pretextul că îi consultă

Un medic care lucra la un spital din Anglia este acuzat că ar fi agresat sexual doi bărbați şi a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru faptele pe care le-a comis.

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 16:09

Medicul acuzat de agresine sexuală în spital
Medicul acuzat de agresine sexuală în spital - Nottingham Police

Tayabb Shah a fost angajat la un centru medical din Nottingham în luna septembrie a anului 2020, atunci când s-ar fi petrecut incidentele. Bărbatul a fost acuzat de doi dintre pacienii săi că le-a atins organele genitale sub pretextul unor examinări medicale, scrie CNN.

Bărbatul de 39 de ani a fost găsit vinovat de cinci capete de acuzare de agresiune sexuală după un proces desfăşurat la Nottingham Crown Court. Potrivit dosarului său, medicul este tatăl a doi copii,  căsătorit şi a început să lucreze în Nottingham în ianuarie 2020.

Încrederea pacienilor a fost "trădată"

Procurorul Ian West a transmis instanței că „medicul cu un grad ridicat de încredere” a ajuns în secția unde se aflau internaţi pacienţii sub pretextul că a fost trimis să-i ajute. După prima agresiune, instanța a audiat reclamantul care i-a făcut confidențe unei rude, iar aceasta a luat legătura cu consultantul pacientului. Procurorul a spus că a spus că anchetatorii erau aproape de a-l prinde pe Shah când era cu un alt pacient.

După condamnare, poliția din Nottinghamshire a declarat că medicul „a abuzat pacienţii profitând de poziția sa de încredere pentru a-şi satisface plăcerile sexuale”, adăugând că „nu a arătat nicio urmă de regret sau remuşcare” și a pus victimele să sufere în continuare făcându-le să depună mărturie în timpul procesului.

Keith Girling, director medical la Nottingham University Hospitals NHS Trust, a declarat că medicul „a trădat încrederea pe care pacienții și familiile lor i-au acordat-o”„Gândurile noastre sunt la victimele sale și la familiile lor și îmi pare nespus de rău că s-a profitat de ele când erau atât de vulnerabile”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Bolnavi agresaţi sexual în spital. Patru ani de închisoare pentru un doctor din Anglia care profita de pacienţi sub pretextul că îi consultă