Antena Meniu Search
x

Foto Bunic sugrumat cu cablul telefonic de un deţinut, într-o închisoare din Dubai. Prizonierul era gelos că bărbatul vorbea prea des cu familia

Un bunic britanic închis în Dubai pentru acuzații false a scăpat de moarte după ce a fost sugrumat de un alt deținut cu un cablu telefonic.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 07.12.2023, 10:19

Bunic sugrumat cu cablul telefonic de un deţinut, într-o închisoare din Dubai. Prizonierul era gelos că bărbatul vorbea prea des cu familia
Bunic sugrumat cu cablul telefonic de un deţinut, într-o închisoare din Dubai. Prizonierul era gelos că bărbatul vorbea prea des cu familia - Detained in Dubai

Albert Douglas, în vârstă de 61 de ani, încerca să-și contacteze familia acasă, din închisoarea Al Barsha, când condamnatul l-a atacat din spate. Dispecerii care au transmis apelul au crezut că suferea de un accident vascular cerebral și l-au predat imediat fiului său, Wolfgang Douglas, relatează Mirror.

Vorbind despre incidentul traumatizant, în care a trebuit să-și asculte tatăl fiind agresat, Wolfgang a declarat pentru The Sun: „M-au sunat imediat și mi-au spus că ei cred că are un atac cerebral. Nu avea, era de fapt sugrumat până la moarte. Este doar un bătrân fragil. Acum este complet și cu totul terminat."

Bărbatul a scăpat cu viaţă

Din fericire, Albert s-a apărat și a reușit să lupte cu prizonierul, dar totuși a trebuit să fie dus de urgență la spital. La întoarcere, gărzile crude l-au aruncat într-o celulă de izolare, unde nu era lumină sau aer curat. A dezvoltat scabie în timpul perioadei sale în celulă. Familia crede în prezent că deținutul nebun a devenit gelos pe cât de regulat vorbește Albert cu familia sa la telefon. Fiul plătește 130 de lire sterline pentru fiecare 30 de minute pe care le petrece la telefon cu tatăl său.

Pe acelaşi subiect

Mulți prizonieri din Dubai și din alte părți ale lumii nu îşi permit această sumă. În 2021, cetățeanul britanic a dezvăluit modul în care a fost forțat să-şi vadă colegii prizonieri bărbați înfometați, torturați și chiar violați.

Ororile prin care a trecut britanicul în închisoare

Se pare că a fost bătut de gardienii închisorii, i-au fost refuzate medicamentele pentru inimă și a fost forțat să sufere condiții inumane, inclusiv să bea din toaletă. Bărbatul a fost internat la un spital din Dubai pentru o intervenție chirurgicală pentru a repara un umăr luxat în închisoare.

Potrivit fiului său, Wolfgang, el ar fi fost forţat să înregistreze videoclipuri de propagandă pentru autoritățile locale, în schimbul ca aceştia să-i finanțeze tratamentul medical pentru rănile pe care le-au provocat. Într-o înregistrare vocală publicată de către organizația pentru drepturile omului Detained in Dubai, Albert a spus că a asistat la o tentativă de sinucidere a unui coleg de celulă.

El a adăugat: „Am văzut un bărbat gay violat și am văzut abuzurile sistematice asupra oamenilor africani și asiatici bazate pur și simplu din cauza culorii pielii lor.” Se presupune că gardienii închisorii ar fi ars părțile intime ale unui prizonier, iar tinerii au fost spânzurați cu capul în jos și bătuți pentru „sport”.

Britanicul a susținut, de asemenea, că i s-a dat datoria să aibă grijă de un bărbat, William Meyerhoff, în vârstă de 72 de ani, cu care împărțea o celulă „murdară”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Mapamond » Bunic sugrumat cu cablul telefonic de un deţinut, într-o închisoare din Dubai. Prizonierul era gelos că bărbatul vorbea prea des cu familia