Antena Meniu Search
x

Foto „Ce este nedrept în viață? Zboară cât poți de sus, Cami". O româncă din Italia, răpusă de o boală incurabilă la 42 de ani. Un copil a rămas acum orfan de mamă

A luptat până în ultima clipă și a sperat că va învinge necruțătoarea boală. Dar nu a reușit. Camelia S, o româncă de 42 de ani din Italia, a pierdut lupta.

de Monica Palade

la 20.01.2023, 23:03

Când și-a dat seama că nu mai are de ales, femeia și-a adunat ultimele puteri și a vrut să petreacă ultimele săptămâni cu fiul și cu soțul ei, Florin. Ca să își facă amintiri cu ea și să nu o uite niciodată.

A vrut să le facă amintiri noi

În octombrie 2022, cei trei au fost câteva zile Disneyland Paris, apoi la Roma și în alte locuri pe care nu le vizitase niciodată. „Am fost la Roma, dar acolo s-a simțit rău și a înțeles că se apropie de sfârșit, așa că ne-am întors la Pavullo și pe 4 ianuarie am mers pentru ultima oară la cinema cu copilul. Apoi a fost internată în spital și din acel moment situația s-a înrăutățit”, a povestit soțul ei, Florin, potrivit Corriere di Bologna.

Camelia și Florin au venit în Italia în 2000. Au locuit mai întâi la Riolunato, apoi la Pavullo, unde românca a lucrat ca și chelneriță, în timp ce soțul ei ca manager operațional al transportului laptelui și zerului pentru Parmareggio. În 2019, fericirea i-a fost însă umbrită când a fost diagnosticată cu o boală gravă. Dar nu a renunțat să lupte. „A vrut să facă lucruri frumoase până la final pentru micuțul nostru, care era universul ei, pregătindu-l pentru acest moment. Acum eu sunt cel care trebuie să fie puternic”, a mai povestit Florin.

Vineri, 20 ianuarie, la Biserica Niviano din Pavullo, Modena, Camelia a fost condusă pe ultimul drum. Multe mesaje au fost postate pe paginile de Facebook ale apropiaților. „Ce este nedrept în viață? Să știi că o mamă a luptat atât de mult pentru micuțul și familia ei. Și băiețelul ei a rămas acum fără mama lui dulce și specială. Și oamenii încă nu știu cât de important este să trăiești și să faci bine. Viața curge printre degete ca nisipul și nu poți să faci nimic. Dar datoria noastră este să înțelegem cât de importantă și prețioasă este această viață. Zboară cât poți de sus, Cami".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » „Ce este nedrept în viață? Zboară cât poți de sus, Cami". O româncă din Italia, răpusă de o boală incurabilă la 42 de ani. Un copil a rămas acum orfan de mamă