Antena Meniu Search
x

Chinez condamnat la 9 ani de închisoare pentru sechestrarea soţiei sale. Femeia, găsită într-un hambar, legată cu un lanţ de gât

Un bărbat originar din China a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după tortura la care şi-a supus soţia în urmă cu un an. Femeia a fost găsită legată cu un lanţ de gât, într-un hambar, provocând un val de indignare în ţară. 

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 13:43

Chinez condamnat la 9 ani de închisoare pentru sechestrarea soţiei sale - Shutterstock

Imaginile cu mama aflată în mare suferinţă psihologică, legată într-un hambar în provincia estică Jiangsu, a stârnit în China o emoţie puternică în ianuarie 2022 după difuzarea lor online. Cuplul are opt copii.

Soţul a fost arestat alături de alte persoane, acuzate de trafic de persoane. Dong Zhimin a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare pentru "rele tratamente", a transmis vineri tribunalul popular intermediar din Xuzhou, un oraş la o sută de kilometri de Shanghai.

De asemenea, el a mai fost condamnat la alţi trei ani de închisoare pentru "sechestrare", adică nouă ani în total, în primă instanţă.

"Numai nouă ani de închisoare pentru distrugerea vieţii cuiva", s-a indignat un internaut pe reţeaua de socializare Weibo, în ton cu multe comentarii. "Este departe de a fi suficient, însă este dovada că internetul este util, pentru că, fără toată această atenţie, cazul ar fi fost muşamalizat", a scris un altul, cu referire la indignarea declanşată pe reţelele de socializare.

Pe acelaşi subiect

Traficul de persoane, un fenomen răspândit în zonele rurale din China

Într-o primă fază, autorităţile au negat că acest caz are legătură cu traficul de persoane, un fenomen destul de răspândit în zonele rurale din China , unde femeile care se pot căsători sunt relativ rare. Cinci persoane judecate în acest caz au fost de asemenea condamnate la pedepse între opt şi 13 ani de închisoare, potrivit Agerpres.

Conform autorităţilor, femeia a fost răpită din satul său, Yunnan (sud-vest), la circa 2.000 de kilometri de locul unde ea a fost descoperită. Ea a fost apoi vândută de mai multe ori, între care o dată în 1998, pentru 5.000 de yuani (665 de euro la cursul actual).

Politica unicului copil, impusă în China timp de aproape 40 de ani, până în 2016, a dus la o lipsă de femei, din cauza preferinţei tradiţionale pentru copiii de sex masculin. Acest dezechilibru a dus la un număr mare de răpiri de tinere femei, căsătorite cu forţa în satele unde numărul bărbaţilor îl depăşeşte cu mult pe cel al femeilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Chinez condamnat la 9 ani de închisoare pentru sechestrarea soţiei sale. Femeia, găsită într-un hambar, legată cu un lanţ de gât